"De druk ligt bij ons"

Print
Marc De Mulder verwacht dat twee komende wedstrijden beslissend zijn
BR>ANTWERPEN - De competitie in eerste provinciale kent dit seizoen een erg spannend verloop. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan is het nog geen uitgemaakte zaak wie uiteindelijk de titel zal pakken. Wuustwezel, Mol, Kontich en Hoboken waren lange tijd de favorieten. Maar bij het ingaan van de laatste periode heeft Waaslandia zich na een opmerkelijke 19 op 21 op de eerste plaats gewerkt en zich meteen als een ernstig titelkandidaat gemeld. Hoboken en SV Mol zijn de outsiders.
Waaslandia
We zochten Marc De Mulder even op aan dok 216 waar hij van zijn baas Urbain Standaert van Ace Packing tijd mocht vrijmaken om ons te woord te staan. De succesvolle trainer, die de ploeg uit Burcht vanuit vierde provinciale naar eerste bracht en nu voor de poort van het nationale voetbal staat, steekt het niet onder stoelen of banken dat hij veel aan zijn sportieve baas te danken heeft.
"Urbain Standaert is niet enkel mijn werkgever maar tegelijk hoofdsponsor bij Waaslandia. Zo krijg ik van hem ook alle faciliteiten om een versnelde cursus voor profspelers te volgen om mijn Heizeldiploma te behalen. Een gebaar waarvoor ik hem zeer dankbaar ben."
Terug naar de realiteit. Waaslandia heeft met nog slechts vier wedstrijden te gaan, waarvan drie op eigen terrein, op papier de beste troeven in handen.
"Dit lijkt misschien zo", aldus De Mulder. "Volgens mijn bescheiden mening denk ik dat de twee volgende wedstrijden wel eens doorslaggevend zouden kunnen zijn. Wij moeten morgen Kontich partij geven, terwijl Hoboken op bezoek moet bij het laatstgeklasseerde Veerle. Onze opdracht is duidelijk moeilijker en dus ligt de druk nu bij ons. De week daarna zijn de rollen omgekeerd. Dan moeten wij Nijlen partij geven en krijgt Hoboken een voor het ogenblik sterk spelend Edegem op bezoek."
"Ondanks het feit dat sommige spelers al elders hebben getekend, zorgt dat niet voor demotivatie."
n Marc De Mulder
Hoewel Waaslandia de ambities om hogerop te spelen niet onder stoelen of banken steekt, hebben toch al enkele belangrijke pionnen te kennen gegeven dat zij andere oorden gaan opzoeken. Fonny Vermeiren en Ronny Van Oppens, allebei naar Hoboken, en verder ook Filip Van Eerdewegh en Gerry Oste. Houdt dit geen gevaar in voor demotivatie?
"Ik betreur het uiteraard dat deze spelers de club verlaten", zegt De Mulder. "Maar hier komen nu eenmaal andere zaken bij kijken dan alleen sportieve. Toch stel ik vast dat iedereen nog altijd supergemotiveerd is. Na de successen van de voorbije weken groeit de sfeer in de groep van week tot week. Iedereen wil er bij horen. Vermits ik over een ruime kern beschik, wordt op training keihard gewerkt om in de ploeg te staan."
"Mijn belangrijkste taak is nu om bij de spelers zo weinig mogelijk druk te leggen. Ik probeer dan ook mijn trainingen in die zin aan te passen om de jongens zonder stress maar wel heel geconcentreerd aan de aftrap te brengen."
Nu in het nieuws