"Ik wil in de ploeg staan"

Print
Germinal Beerschot - KV Mechelen
BR>Zaterdag 20.00u
MECHELEN - Voor de jongste thuiswedstrijd tegen Lokeren maakte Daniël Camus geen deel uit van de selectie. De middenvelder van KV Mechelen had te veel last van een enkelblessure. Camus verliet vorige week één dag te vroeg de training om een bezoek te brengen aan zijn persoonlijke verzorger. Dat zorgde voor een discussie met de leiding van KV, die inmiddels is uitgepraat.
"Het was gewoon een misverstand. Ik behoorde tegen Lokeren vooral wegens mijn enkelblessure niet tot de kern", zegt Camus. "Als ik voldoende fit was geweest, dan had ik tegen de Waaslanders op de bank gezeten. Honderd procent fit ben ik nu nog altijd niet, maar normaal keer ik tegen Germinal Beerschot terug in de ploeg. Ik heb ervaring en breng het elftal iets bij, ik zou niet weten waarom ik nu niet zou spelen. Ik wil er bij zijn, dat komt door mijn temperament. Ik wil mijn plaats in het elftal. Ik ben niet naar KV Mechelen gekomen om gewoon tot de vijftien te behoren."
Van een conflict tussen Camus en trainer of bestuur is geen sprake. Vermits vorig weekeinde bekend werd dat trainer Gunter Jacob blijft, kan de spelersgroep de resterende wedstrijden in een goede sfeer afwerken.
"Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Jacob bij KV Mechelen zou blijven. Ik wist dat trainer en bestuur een oplossing zouden vinden. De problemen zijn nu van de baan en dat is goed voor iedereen, zeker voor de jongere spelers. Bij een nieuwe trainer moeten zij opnieuw bewijzen waartoe ze in staat zijn, een nieuwe coach wil ook meteen resultaten. Bovendien houdt Gunter Jacob rekening met de lijn die de club volgt en andersom. Ook voor mij is het een goede zaak. Volgend seizoen zal KV een Camus zien die op honderd procent speelt. Dit jaar heb ik iedereen van mijn kwaliteiten kunnen overtuigen. Bij KV herstelde ik goed na mijn periode bij AA Gent, maar ik kan beter. Omdat ik bij AA Gent lange tijd out ben geweest, was er een conditionele achterstand. Bij het begin van de huidige competitie liep ik tweemaal op rij een armbreuk op. Ik kon zo niet altijd het programma volgen en kon mijn fysieke achterstand niet wegwerken. Dit seizoen speelde ik maar aan zeventig procent, de overige dertig procent moeten komen.
Ik speel nog steeds met een gipsverband rond de arm, dan kan je niet alles doen wat je wil. In duels kom ik niet altijd in de beste positie, omdat ik onbewust nog altijd die arm wil beschermen."
"Het was een plezier om met Degryse samen te spelen bij Gent."
Daniël Camus
In de wedstrijd van vanavond op Germinal Beerschot vindt Daniël Camus Marc Degryse terug, zijn ex-ploegmaat bij AA Gent. Degryse is een speler waarvoor Camus veel respect toont. "Het zal mij veel plezier doen om Degryse terug te zien. Bij Gent hebben we samen mooie momenten gekend. Ik zal straks zeker enkele duels met hem moeten uitvechten, gezien onze positie op het veld. Marc en ik zullen elkaar meermaals tegen het lijf lopen. Het was een plezier om met Degryse samen te spelen. Je kan de bal steeds kwijt aan hem, en hij kan gewoon alles met de bal.
Tegen Germinal Beerschot zullen we het nu misschien makkelijker hebben dan tijdens andere wedstrijden. Iedereen weet dat KV niets te verliezen heeft. We reizen naar het Kiel om punten te pakken, dat is goed voor de club en de spelers. Aan motivatie zal het ons zeker niet ontbreken. De druk ligt bij onze tegenstander. Het is bovendien een derby, daar komt veel volk op af. Plezant voor de jonge gasten. En bij Germinal Beerschot spelen ook enkele spelers met naam. Iemand zoals Degryse, daar kijken onze jonge spelers naar op."
Nu in het nieuws