"We willen een prijs pakken"

LIER -

Het gelijkspel tegen Berchem deed Lyra huilen en lachen tegelijk. Enerzijds holde Wilrijk verder weg in het titeldebat, anderzijds deden de Pallieters zelf een schitterende zaak met het zicht op een eindrondeticket. Doelman Eddy Claes wil op twee paarden blijven wedden. "Wij zijn heus nog niet uitgeteld voor de titel. De drang om een prijs te pakken is groot in Lier."

Kurt Guldentops

BR>

Lyra

Het gelijkspel tegen Berchem gooide volgens velen de titeldeur definitief dicht voor Lyra. Eddy Claes houdt ze liever op een kier. Op voorwaarde althans dat de rood-witten straks de volle buit grijpen bij Lombeek.

"Waarom zouden we nu al uitgeteld zijn", vraagt de goalie zich af. "Wilrijk heeft nog een lastig programma. Ze zijn heus niet ongrijpbaar. Veel zal van onszelf afhangen. We kunnen het ons niet langer veroorloven foutjes te maken. Kortom, de drie punten pakken op Lombeek is de boodschap. Gebeurt dat niet, dan is er nog geen man overboord. Ook de nacompetitie ligt op ons te wachten. Het grote voordeel voor Lyra is dat we zonder druk kunnen voetballen."

Een ding staat wel vast. Het zou straks een ferme ontgoocheling betekenen mochten de jongens van de Mechelsesteenweg naast een prijs pakken.

"Dat klopt. We hangen een volledig seizoen bovenin. Dan verwacht je toch op zijn minst om de eindronde te spelen. We beseffen ook wel dat de schaapjes nog lang niet op het droge zijn. Meer dan de voorbije seizoenen is de drang aanwezig in de groep om er iets van te maken."

"Het bestuur wil de stap naar derde klasse zetten want dan komt er vers geld vrij."

n Eddy Claes

Claes wil ook het gerucht uit de wereld helpen als zou Lyra niet klaar zijn voor derde nationale.

"Iedereen vindt het jammer dat Verstappen en Derdin straks afvloeien, maar dat wil nu ook weer niet zeggen dat Lyra dood is. Meer zelfs, het bestuur wil gerust de stap naar derde nationale zetten. We kregen de bevestiging dat er dan ook bijkomende fondsen zouden vrijkomen. Ook in de groep is de drang groot om te promoveren. Iedereen voelt zo'n beetje dat rood-wit nu zijn slag moet slaan."

Dat Lyra de voorbije jaren uitgroeide tot een hecht blok is volgens Claes zeker ook de verdienste van oefenmeester Marc Ghys.

"Vergeet niet dat hij de ploeg overnam op een moment dat we met één been in eerste provinciale stonden. Ondertussen kneedde hij het elftal tot een geheel en versierde Ghys een eindrondeticket. Niet slecht, lijkt me. Neen, ondanks het feit dat we al enkele jaren samenwerken, komt er geen sleet op de relatie tussen spelers en trainer. We willen dan ook alles in het werk stellen om hem straks dat toetje aan te kunnen bieden."

De kern:

Erwin Cuypers blijft geblesseerd aan de kant. Peter Van Hoof en Peter Leemans geraken wellicht wel speelklaar. Silverans tekende intussen voor één seizoen bij.

Claes, Langmans, Van Hoof, Ory, Derdin, Bormans, Verstappen, Van de Perre, Leemans(?) of Michiels, Van Looy, Joos. Invallers: Suetens, Thys, Silverans, Michiels of X.