Jeroen De Mol speelt weer

Print
SINT-NIKLAAS - Niet alleen Hugo, alias De Mol, voelde vorig weekend een enorme druk van zijn schouders voelen. Ook Jeroen De Mol (een echte De Mol) beleefde vorige zaterdag één van zijn mooiste momenten sinds vele maanden. De jonge Sint-Gillisnaar kwam na een afwezigheid van bijna vier maanden eindelijk nog eens in actie bij SK Sint-Niklaas en scoorde prompt een doelpunt.
BR>SK Sint-Niklaas
"In november vorig jaar liep ik bij het minste contact met een tegenspeler bloeduitstortingen op. Mijn benen stonden na elke wedstrijd vol blauwe plekken. Ik ging naar de dokter en uit een bloedonderzoek bleek dat mijn bloedspiegel helemaal in de knoop zat. Dat bleek het gevolg te zijn van klierkoorts waarmee ik al weken sukkelde."
"Ik moest onmiddellijk alle inspanningen stoppen en belandde zelfs een week in het ziekenhuis omdat er ook nog wat complicaties bijkwamen. In totaal deed ik 2,5 maanden helemaal niets. Van 's ochtends tot 's avonds in de zetel zitten, de krant lezen, televisie kijken, af en toe een beetje wandelen. Ik kan je verzekeren dat dit leventje me snel de strot uit kwam."

Beste peil


Halfweg februari mocht De Mol opnieuw lichtjes trainen. Vorige zaterdag mocht hij tegen Torhout invallen. "Ik stond enkele minuten op het veld en scoorde. De ontlading was erg groot. Ik ben zo al iemand die niet veel scoort, dus je begrijpt dat dit doelpunt extra deugd deed."
De Mol hoopt om in de zeven resterende wedstrijden opnieuw een basisplaats af te dwingen. Aan meer durft hij zelf voorlopig niet denken. "Met de ploeg proberen we zo hoog mogelijk te eindigen. In het beste geval zit er misschien nog een vierde plaats in. We zien wel, maar ik wil in de eerste plaats zelf opnieuw helemaal op mijn beste peil voetballen."
Voor volgend seizoen heeft hij nog een overeenkomst met Sporting Lokeren. Afhankelijk van de beslissing die de Lokerse staf neemt, zal dus uitgemaakt worden of hij volgend seizoen op Puyenbeke, in Daknam of ergens anders zal spelen.
Nu in het nieuws