EU: maximum zes buitenlanders

LISSABON -

De Europese Unie werkt aan een plan om de gevolgen van het Bosman-arrest in het internationale voetbal te beperken. Sinds het geruchtmakende arrest uit december 1995 is de kloof tussen de kapitaalkrachtige clubs en de "kleintjes" snel groter geworden. Het Europees Hof bepaalde destijds dat spelers aan het einde van hun contract transfervrij mogen vertrekken en maakte tevens een einde aan de beperking van het aantal EU-spelers in een team. Het is de bedoeling om het aantal buitenlandse spelers in een team weer tot maximaal zes te beperken.

BR>

Westerlo houdt Vandenbergh

WESTERLO -

Kevin Vandenbergh tekende bij Westerlo een contract voor vier jaar met optie. De 16-jarige zoon van Erwin werd dit seizoen al meermaals opgenomen in de A-kern. Met Jan Boeckx zit vandaag een andere talentrijke jeugdspeler aan de onderhandelingstafel.

Club-spelers in beroep

BRUGGE -

Vital Borkelmans en Nzelo Lembi hebben beroep aangetekend tegen hun schorsing. De linksachter kreeg na zijn uitsluiting in Mechelen een voorstel om twee weken aan de kant blijven. Lembi betaalde zijn rode kaart met één week. Beide spelers kunnen zich niet vinden in de strafmaat en tekenden verzet aan.

Fadiga speelt met Senegal

BRUGGE -

Senegal speelt op 8 en 22 april tegen Benin en eist Fadiga voor beide wedstrijden op. Dat betekent dat linkerpoot van Club Brugge forfait moet geven voor de wedstrijden in Moeskroen en Lier. Club probeert bij de Senegalese federatie een vrijstelling voor Fadiga te bepleiten.

Crv: drie jaar Moeskroen

MOESKROEN -

David Crv heeft positieve medische testen achter de rug. De 23-jarige centrale middenvelder van Maasland tekent maandag in Moeskroen een contract voor drie jaar.

Emeran nog niet naar Fortuna

MECHELEN -

Fritz Emeran blijft voorlopig bij KV Mechelen. Jacques Opgenoord, manager van Fortuna Sittard, deed een tegenvoorstel op de Mechelse vraagprijs, maar dat werd niet aanvaard. Maandag praten de twee clubs verder over de Franse rechtsback. Intussen bereikte KV een akkoord met Wim Ferket, de 21-jarige doelman van Kapellen. Hij wordt de nieuwe reservekeeper achter Ivan Willockx. Ferket is na Geebelen de tweede aanwinst van Malinwa.

Ngonge naar Huddersfield

WATFORD -

De Belgische spits Michel Ngonge, ex-Harelbeke en momenteel aan de slag bij Watford in de Premier League, wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Huddersfield, een team uit de First Division.

RB Antwerpen wil Tom Schellemans

Basketbal

ANTWERPEN -

RB Antwerpen hoopt volgend seizoen een duidelijk 'Antwerps' getinte ploeg op het parket te brengen. Racing onderhandelt met Stefan Sappenberghs, Roel Moors en Pieter Loridon en nam ook contact op met Tom Schellemans, de center die momenteel bij tweedeklasser Willebroek speelt en twee seizoenen geleden nog actief was in de Arenahal. Schellemans kreeg een voorstel voor vier jaar voorgeschoteld.

f Basketbal

De Washington Wizards

hebben de succesreeks van de LA Lakers, 19 overwinningen op rij, beëindigd. De ploeg van bestuurslid Michael Jordan zorgde voor een verrassing van formaat met 109-102. Shaquille O'Neal scoorde 40 punten voor de Lakers, maar dat was onvoldoende.

f Biljart

Johan Claessen

en Peter Bracke hebben zich als eersten geplaatst voor de halve finales van het nationaal rankingtornooi driebanden in TBA Turnhout, die vanmiddag gespeeld worden, gevolgd door de finale. Opmerkelijk was wel de uitschakeling van Raymond Ceulemans in de achtste finales door Luc Savo (40-21 in 20).

f Snooker

Patrick Delsemme

is er in Preston niet in geslaagd zich te plaatsen voor de zevende ronde van de kwalificaties voor het Embassy WK. Delsemme verloor in de zesde ronde van Marco Fu, de 21-jarige nummer dertien van de wereld met 10-7.

f Tafeltennis

De halve finales

van de Beker van België, die tussen 21 en 25 maart plaats zullen vinden: Mannen: Hasselt - Corenne; Virton - Villette. Vrouwen: Borina - Alpa Ixelles; Vervia - Braine l'Alleud.

f Tennis

Lindsay Davenport

plaatste zich als eerste voor de finale van het WTA-tornooi van Indian Wells na ruime winst in de halve finale tegen de Russin Elena Dementieva: 6-2, 6-1.

Arnaud Fontaine en Olivier Rochus

hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het Futures-tornooi in het Franse Douai. Fontaine versloeg de Fransman Thomas Dupré, zesde reekshoofd, in twee sets: 6-3, 6-2. Olivier Rochus, derde reekshoofd, won tegen de Duitser Tobias Clemens met 1-6, 6-3 en 6-4. Gilles Elseneer, een kwalificatiespeler, wipte de Fransman Jean-François Bachelot: 2-6, 6-4, 6-1.

f Thaiboksen

Mohammed Ouali

is zijn wereldtitel thaiboksen kwijt. De Maaseikenaar verloor in Tokio zijn kamp tegen Nita Akgomi.

f Zeilen

Philippe Bergmans

staat op het WK in de laser-klasse in het Mexicaanse Cancun na twee races op de 35ste plaats.

f Zwemmen

Fred Deburghgraeve

is niet langer wereldrecordhouder over 100 m schoolslag in klein bad. De Rus Roman Sludnov tikte op het WK kortebaan in Athene af na 58"51. Fredjes toptijd stond op 58"79.

Onze landgenoot Cédric Bavay

is op het WK korte baan in Athene uitgeschakeld in de reeksen van de 100 m wisselslag.

Nu in het nieuws