SP Hamme duidt strijdplaatsen aan

Print
De gesprekken over de strijdplaatsen op de SP-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn afgerond. Ex-senator Geert Van Goethem voert de lijst aan. De SP duidt hem uitdrukkelijk aan als kandidaat-burgemeester. De huidige SP-schepenen in de coalitie met de CVP, Guy Formesyn en Leo Van den Berghe, bekleden de tweede en derde plaats. Volgens de SP drukt de partij hiermee haar vertrouwen uit in de huidige mandatarissen. De uittredende raadsleden Sabine Temmerman en André Raemdonck sluiten de kandidatenlijst af. SP-fractieleider en voorzitter van SpoorTwee Raemdonck wordt lijstduwer. Temmerman komt op de voorlaatste plaats.
BR>Zo maakt de SP ruimte vrij voor vernieuwing en verjonging op de verkiesbare plaatsen vier en vijf. Die worden ingenomen door nieuwkomer Sabine Van Mele en voorzitter van de jongsocialisten Tom Vermeire. Strijdplaats zes is voorbehouden aan Ludwig Van Duyzen, een nieuw gezicht uit Kastel. Gemeente- en OCMW-raadslid Boudewijn Van Cauteren staat op zeven, OCMW-raadslid Lutgarde Vlaminck op acht. De SP onderhandelt nog met enkele verruimingskandidaten.
Het advies van het lijstvormingscomité onderging dus geen wijzigingen meer. Toch duurden de onderhandelingen vrij lang. De uittredende schepenen toonden zich ontevreden over hun plaats op de lijst. In 1994 voerde Van den Berghe nog de lijst aan. Ook de plaats die vrouwen kregen toegewezen zorgde voor ongenoegen. De eerste vrouw krijgt nu de vierde plaats.
Nu in het nieuws