Dirk Deferme wordt VTM-sportchef

Print
VILVOORDE - Vanaf 1 juni volgt Dirk Deferme zijn naamgenoot Abrams op als sportchef bij VTM. Abrams blijft wel betrokken bij de sportredactie als presentator-samensteller-commentator. Maar daarnaast wil hij reportage- en praatprogramma's maken voor VTM en Kanaal 2. Donderdag ondertekende hij een exclusiviteitscontract voor drie jaar. Dirk Abrams wil duidelijk stellen dat hij helemaal niet op de sport is uitgekeken.
BR>"Neen, integendeel zelfs. Ik zit twintig jaar in de sportjournalistiek, waarvan vijf als chef bij VTM. Dat leiding-geven is mij overkomen op vrij jonge leeftijd. Ik was amper 35. Toen stond al vast dat ik dit niet tot mijn pensioen wilde doen. In dit vak is het op dit ogenblik zo dat je alles moet kopen. Er moet onderhandeld worden over prijzen en rechten. Voor mij hield dat in dat ik tegelijkertijd zakenman, manager, chef van een redactie en presentator moest zijn. Het werd allemaal bijzonder zwaar. Op mijn vijftigste zou het te laat zijn om nog iets anders te gaan doen. Bovendien word ik opgevolgd door een zeer bekwaam iemand, die over mijn kennis en ervaring kan beschikken."
Abrams is trots op wat hij en de zijnen sinds 1994 uit de grond hebben gestampt. "Onze programma's zijn toonaangevend", zegt hij. "We hebben het voetbalcontract en we mogen de Formule 1-wedstrijden uitzenden. Met Goal en Stadion gaat het beter dan ooit." Vanaf 1 juni krijgt Abrams een nieuw statuut, maar zijn werkterrein blijft in eerste instantie de sport. "Stadion, commentaar leveren bij de wedstrijden van de Rode Duivels, het presenteren van de Gouden Schoen... zijn dingen, die ze me voorlopig niet zullen afpakken. Uiteraard blijf ik in het panel zitten van 't Is maar tv, maar je moet niet verwachten dat ik te pas en te onpas in allerlei panelprogramma's zal opduiken."
Stadion blijft Dirk Abrams presenteren, maar in een latere fase zit het erin dat Bart Raes die job op zich neemt. Dit dan onder leiding van nieuwe chef. "Ik was tot nu toe één van de twee eindredacteuren, dus was het logisch dat ik kans maakte om chef te worden", zegt Deferme. "Bedoeling is dat ik commentaar blijf geven bij wedstrijden en reportages blijf maken. De sportredactie vormt een sterk collectief, dat best zo behouden blijft. Af en toe zal ik wat accenten moeten verleggen, maar dat is voor later. Een winnend team moeten we zeker niet drastisch wijzigen."
MEEST RECENT