Landstitel lacht Phantoms toe

Print
IJshockey
BR>DEURNE - Met een overdosis aan inzet en wilskracht heeft Phantoms met een dubbele zege in de halve finales niet alleen een ticket gepakt voor de finale maar tevens een stevige optie genomen op de landstitel. Het werd een dubbeltje op zijn kant want coach Eddy De Clerck keek raar op toen hij zaterdag maar negen manschappen zag opduiken voor de eerste halve finale. Dat aantal was ook de spelers niet ontgaan en die lieten meteen de oren hangen.
Coach De Clerck merkte heel laconiek op dat je met negen spelers nog altijd vier spelers op de bank houdt. Een stelregel die bleef nadreunen, want Phantoms begon erg gretig aan zijn eerste opdracht. Het werd zelfs 4-0 en de wedstrijd leek al na 37 minuten gespeeld. Herentals beet dan terug en met een short-handedgoal maakten ze er zelfs 4-2 van. Het ging van kwaad naar erger en Phantoms zag de riante voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. In de finale nam Aldo Van Den Aker alle twijfels door de 5-4 eindscore op het bord te knallen.
Met één doelpunt verschil naar het hol van de leeuw trekken is niet bepaald een luxe, zeker niet als de negen dapperen van zaterdag de dag nadien met dikke benen geplaagd werden.
Herentals kon vrij snel de achterstand ophalen met een combinatie van Martin Birch en Shawn Kane. In de tussenperiode liet Luc Van Walle zich van zijn allerbeste kant zien en bleef onklopbaar. Hierdoor kon Jelinek de prachtige assist van Paul Kila afwerken tot een 1-1 score. Phantoms liep zelfs verder uit via Maros Bartek. In de finale offerde de Herentalse coach zijn goalie op en dat liet Pippe Cools toe om in een leeg doel de eindscore vast te leggen.
MEEST RECENT