Gehavend Antwerpen in Kortrijk

Print
Waterpolo
BR>ANTWERPEN - Wie zaterdagavond een fel Antwerps stadsderby tussen Antwerpen en Maccabi had verwacht, kwam bedrogen uit. In het verleden durfde men na een geladen derby wel eens ietwat overdreven stellen dat het water rood kleurde.
Zaterdagavond was Maccabi niet echt een partij voor Antwerpen. Dat was ook de mening van Antwerpen-speler en kapitein Dave Witteboon. De ex-Maccabi-speler acht de zwakte van Maccabi te wijten aan de bank. "Ze beschikken wel over enkele goede spelers, maar eens ze beginnen te wisselen, verzwakt hun ploeg. Een zeer goed zwemmer als Sidney Appelboom is daarom nog geen goed waterpolospeler", aldus Dave Witteboon, die zaterdag met Antwerpen naar Kortrijk trekt, ook al een ex-club van Dave.
"We hebben daar niets te zoeken. Onze buitenlander Gaby Geanta is nog geblesseerd en kan beter niet spelen. Verder zullen we het ook met onze derde doelman moeten doen. Als je dit alles optelt, dan is verlies in Kortrijk logisch. Maar dat zal niets veranderen aan onze derde plaats in de rangschikking. Tweede kunnen we niet meer worden en Doornik heeft nog een te moeilijk programma om ons nog bij te benen", aldus Dave Witteboon, die al meer dan tevreden is met het behalen van de beker van België.
"Ik had daar eerlijk gezegd niet op gerekend. In de play-offs moeten we nu voor de titel gaan, ook al wordt het zeer moeilijk met concurrenten als Moeskroen en Kortrijk", zo besluit Dave Witteboon, die er bij Antwerpen meer dan waarschijnlijk nog een jaartje bij doet.
MEEST RECENT