SPST Zijlijn

Zijlijn
BR>

Uitslag van de week


Denderhoutem - Schoten 2-7 is een weerspiegeling van de steile opgang van Schoten in derde nationale A sinds de jaarwisseling. Schoten werkte zich van een degradatiekandidaat op tot kanshebber voor de derde periodetitel.

Trefzeker


Met 4 doelpunten was Ahmed Ait de smaakmaker van Denderhoutem - Schoten. Sven Pirot volgde dat voorbeeld in Sparta - Antonia 1-4 (1ste provinciale) terwijl Jef Ickx in Schilde - 's Gravenwezel 2-5 (3A) drie doelpunten scoorde.

Groen


Ter Lindecoach Marc De Bruyn was uiterst tevreden over de prestatie van zijn fel gehavende ploeg tegen landskampioen Sint-Truiden. Met vier jongeren van amper 20 jaar was de 2-4 nederlaag voor de Mortselse zaalvoetballers bepaald geen afgang. "De jongeren presteerden meer dan bevredigend en bevestigden hun mogelijkheden. Alleen de ervaring van Sint-Truiden heeft ons de das omgedaan."

Gezegd


Djeumen Sandjon: "Ik ben nooit professioneel bokser geweest, wel straatvechter. Van de 700 gevechten heb ik er 699 gewonnen. Soms word ik met Mike Tyson vergeleken. Wat een compliment. Maar er is eigenlijk geen vergelijking mogelijk. Hij is tienduizend keer sterker dan ik", vertelt de GBA-verdediger.

Pechvogel


In de KVK-tafeltenniscompetitie had Schilde H de titel maar voor het grijpen in negende A. Zij hadden helaas een speler in dezelfde week tweemaal opgesteld en verloren daardoor de wedstrijd tegen Macadammeke C voor de groene tafel. Op twee wedstrijden van het einde is dat wellicht onoverkomelijk.

Kampioen


Xenia Luxem en Evelien Hofmans van Olse Merksem wonnen op het Belgisch kampioenschap veldlopen in Oostende de titel in hun leeftijdcategorie. Hofmans won bij de scholieren. Luxem was de beste bij de juniores. Zij verdedigt zondag de nationale kleuren op het wereldkampioenschap in Vilamoura/Portugal.

Lenig


Kapellen scoorde goed op het Belgisch kampioenschap acrogym. Het gemengde paar Kim Van Billemont-Ward Hellemans werd kampioen in zijn reeks. Bij het meisjestrio ging de zege naar Katia Somers, Gerdje van Rans en Sylvie Bachot.

Proficiat


Ilse Heylen haalde in het prestigieuze judotornooi van Praag de gouden medaille in de categorie tot 48 kg. De Edegemse klopte in de finale de Turkse Nese Sensoy met yuko. In de strijd om een olympisch ticket in de -48 kg doet Ilse een goede zaak omdat rivale Ann Simons slechts brons haalde in Praag en eerder reeds tweemaal verloor van de Turkse.

MEEST RECENT