"Jeugdtrainer en brandweerman"

GROBBENDONK - In de klas van Eric Van Meir is niet alleen plaats voor (ex)-veldspelers. Ook Lierse-doelman Patrick Nys ziet een toekomst als trainer van het jonge volkje best zitten. Doelmannen gaan meestal langer mee dan voetballers, Nys heeft als 31-jarige dus normaal nog enkele jaren te gaan.
BR> "Maar toch neem ik al deel aan de cursus. In voetbal is immers alles relatief, je weet nooit wat er kan gebeuren. Met dat diploma van jeugdtrainer heb ik iets achter de hand en ik zou ook graag met kinderen werken. Het is tof als je hen iets kan bijbrengen."
Het is niettemin geen voor de hand liggende keuze. Is een doelman niet eerder voorbestemd om keeperstrainer te worden? "Tja, ik train momenteel de doelmannen van vierdeklasser Lille", zegt Nys. "Maar het is een beroep dat niet meteen de meeste waardering krijgt."
Voor hij profvoetballer was, kwam de Lierse-doelman aan de kost als postbode. Naar die job wil Patrick Nys niet meteen teruggrijpen, hij heeft een heel andere combinatie voor ogen. "Ideaal zou zijn als ik part-time jeugdtrainer kan zijn, en part-time brandweerman", zegt hij. Nys is immers al vrijwilliger bij de pompiers van Grobbendonk.
MEEST RECENT