Vobako krijgt favoriet op bezoek

Print
Korfbal
BR>TURNHOUT - De eindronde van de veldcompetitie bracht tot nu toe wisselend succes voor de Kempense ploegen en ook dit weekend krijgen zij een zwaar programma voorgeschoteld. Technico lijkt daarbij de meest haalbare tegenstander te treffen, want zondag komt Sparta Ranst op bezoek.
"Wij boekten nog maar één zege, maar de Antwerpenaars staan er nog slechter voor", aldus interim-coach Jef Verbeek. "Zij zijn degradatiekandidaat nummer één en dit wordt een kapitale wedstrijd voor het behoud. Wij kunnen alvast moed putten uit de zege van zondag."
Vobako kan zich in de promotiepoule Tweede A opmaken voor een ware topmatch, want zondag komt Artemis Schoten op bezoek in Lichtaart. "Samen met Floriant zijn zij de absolute favorieten voor de twee promotieplaatsen en ik denk, dat ze voor ons een maatje te groot zullen zijn", geeft trainer Karel Bastiaensen toe.
"Artemis scoorde afgelopen zondag maar liefst 26 keer tegen Deurne en dat moeten we trachten te vermijden. Winnen zit er waarschijnlijk niet in, maar we moeten er wel op vooruit gaan."

Oude bekende


In de degradatiepoule Tweede B staat Rijko comfortabel aan de leiding. De Kempenaars trekken zondag naar Joki, dat voorlaatste staat. "Joki is een oude bekende uit de zaalcompetitie", aldus coach Nico Van Krunckelsven. "Thuis boekten we een vlotte winst, maar daar maakten zij het ons erg moeilijk. Joki blijft er steeds in geloven, dus we weten wat ons te doen staat. We moeten alert blijven tot het eindsignaal en ook de nodige power in ons spel leggen."
MEEST RECENT