Favorieten geven forfait

Print
Veldlopen
BR>BETEKOM - Dit weekend zal de meeste aandacht uit gaan naar het wereldkampioenschap, dat plaats vindt in Portrugal. In eigen land, meer bepaald in het Brabantse Betekom, leveren de veteranen slag in hun Belgisch kampioenschap.
Terwijl de regio aardig wat favorieten naar voor kon schuiven, is daar in laatste instantie duidelijk verandering in gekomen.
Zo vinden we onder andere Jef Eyckmans, al meerdere jaren de absolute nummer één, niet terug op de deelenemerslijsten. De conditieachterstand die hij opliep na zijn achillespeesoperatie van vorige zomer, was duidelijk te groot.
In de categorie M45 moet de regio het stellen zonder Roger Hendrickx. De ARAC-atleet, in totaal goed voor zomaar eventjes 63 veldloopoverwinningen en 9 Belgische titels, had nochtans graag in schoonheid een punt gezet achter zijn carrière. Een griepaanval oordeelde er anders over. Gedurende drie weken kon hij amper trainen, zodat het voor Hendrickx geen zin heeft om deel te nemen.
Bij de vrouwen ging alle aandacht uit naar Edith Van Beers. De kersverse ARAC-veterane, dit seizoen nog goed voor meerdere ereplaatsen bij de seniores, zit geplaagd met rugproblemen en heeft daardoor wekenlang niet behoorlijk kunnen trainen.
MEEST RECENT