Janssens out met verrekking

Print
LOKEREN - Trainer, Georges Leekens, moet tegen Westerlo zijn middenvelder Chris Janssens missen. Die liep gisteren op training een verrekking in de kuit op. Verder zijn ook Dabanovic, herstellende van een operatie aan de oogkas, Dago (hamstrings), Lisasi (knie) en Penicka (knie) nog niet inzetbaar. In tegenstelling met andere berichten is het helemaal nog niet zeker dat Patrick Orlans (ex-Aalst) bij Lokeren aan de slag zal gaan als commercieel manager. De aanhoudende perikelen met het stadsbestuur rond de uitbouw van het stadion enerzijds en de aanbiedingen van andere werkgevers, ook van buiten het voetbal, liggen aan de basis.
BR>

Siljanoski geschorst op Visé


DEURNE - Antwerpverdediger, Dragan Siljanoski, mist de wedstrijd op Visé door een schorsing. Jonas De Roeck neemt, na een schorsingsdag, zijn plaats in de kern opnieuw in. Ook Gunter Ribus is weer volledig fit en maakt zondag opnieuw zijn opwachting. Mücher verdwijnt uit de kern van vijftien. Van Britsom blijft onbeschikbaar met een blessure aan de kuit. Hilton zit nog in Manchester om er zijn liesblessure verder te laten behandelen.

Berchem: wachten op uitspraak


BRUSSEL - Over een maand weet Berchem of het nog een kansje heeft om de reglementaire degradatie te ontlopen. De evocatiecommissie boog zich gisteren over het verweer dat Berchem had aangetekend tegen de beslissingen van het beroeps- en sportcomité om de Antwerpse vierdeklasser een reeks terug te zetten. Die organen eisen degradatie, omdat de club een onregelmatige overdracht van patrimonium van de VZW naar de NV heeft doorgevoerd. De evocatiecommissie heeft aandachtig geluisterd naar de standpunten van Berchem. Hierna werd beslist uitspraak te doen in een volgende zitting, over ongeveer een maand.

CSC hoort arbiter Amand Ancion


BRUSSEL - Zaterdagochtend wordt Amand Ancion gehoord door de Centrale Scheidsrechterscommissie. Onderwerp van discussie is de heisa die Ancion veroorzaakte tijdens en na de wedstrijd Moeskroen - Charleroi. Ancion keurde eerst een doelpunt goed, om het nadien weer af te keuren, een beslissing die op weinig begrip kon rekenen bij CSC-voorzitter Jourquin. Ancion nam vervolgens ontslag, maar kwam daar inmiddels op terug. Zeker is dat Ancion zaterdag een geanimeerd debat verwacht. Niet toevallig laat hij zich bijstaan door advocaat Daniël Spreutels en plant hij een persconferentie onmiddellijk na de hoorzitting. Intussen rijst de vraag of Jourquin de geschikte man is om mee te oordelen over de toekomst van Ancion. De scheidsrechtersbaas lag wegens zijn pittige discussie met Ancion aan de basis van het ontslag van de ref.

Boskamp denkt aan Dragutinovic


GENK - Gisteren werd een nieuwe naam toegevoegd aan het lijstje van spelers die in aanmerking komen voor Genk. In managerskringen wordt beweerd dat trainer Johan Boskamp graag de 24-jarige Serviër Ivica Dragutinovic van AA Gent naar Limburg wil zien verhuizen om zijn defensie te versterken. Dragutinovic heeft in Gent nog een contract lopen tot 2001.

België daalt op FIFA-ranglijst


BRUSSEL - In de top van de FIFA-ranglijst is weinig veranderd. Brazilië staat nog steeds op de eerste plaats, voor Tsjechië en Frankrijk. Na het 1-1 gelijkspel tegen Portugal in Charleroi verliest België vier punten en zakt naar de 33ste plaats.

Belgische vrouwen tegen Wales


BRUSSEL - De Belgische vrouwenploeg speelt op zondag 26 maart om 16u in Ciney haar vierde wedstrijd met als inzet promotie naar de Europese A-groep. Tegenstander is Wales, waar België de heenwedstrijd won met 0-2.
Selectie: Marijke Callebaut (Aalst), Michèle Canniere (Anderlecht), Cécile Canol (Standard Fémina), Elke D'Hollander (Anderlecht), Veerle Deblock (Anderlecht), Isabelle Deflem (Standard Fémina), Nadia Dermul (Aalst), Inge Heiremans (R. Wezemaal), Liesbeth Hemelsoet (Standard Fémina), Femke Maes (Aalst), Wendy Migom (Aalst), Christine Saelens (Aalst), Audrey Vandenbroecke (Anderlecht), Christel Vautmans (R. Wezemaal), Kristel Verelst (R. Wezemaal), Ann Verrept (R. Wezemaal).

Best nog niet uit ziekenhuis


LONDEN - Voormalig Manchester United-speler, George Best, die vorige week naar het ziekenhuis werd gebracht met leverproblemen, heeft geen toestemming gekregen om deze week al naar huis te gaan. Best is nog te zwak om het hospitaal reeds te verlaten. Hij heeft ook ernstige maagproblemen door zijn drankverslaving.
MEEST RECENT