Sting wordt voorspelbaar

Print
GENT - Sting mag weer. Een tijdje terug zagen critici de Britse popster vooral als een saaie en prekerige wereldverbeteraar, maar met zijn verrassend knappe cd Brand New Day krijgt hij opnieuw muzikaal krediet. Zijn populariteit bij de fans is Sting in al die jaren nooit verloren: woensdag liep Flanders Expo weer helemaal vol voor een mooi, maar weinig verrassend jukebox-concert. Sting kiest live steeds meer voor de gemakkelijke en voorspelbare weg: geef de fans twee uur lang wat ze willen en ze zullen een fijn avondje beleven. Woensdag was het niet anders in Flanders Expo. Het Belgisch concert was bijna identiek aan de aftrap van de Brand new day-tour in Rijsel en met een mix van greatest hits, Police-klassiekers en nieuwe liedjes stelde de popsmid niemand teleur.
BR>

Ingestudeerd


Alleen blijven wij het doodjammer vinden dat de Britse popmiljonair de avontuurlijke aanpak van zijn laatste cd te weinig doortrekt naar zijn concerten. We misten de raï-stem van Cheb Mami tijdens Desert Rose en gedurende de jazzy improvisaties kregen we het gevoel dat zelfs die zogezegd spontane muzikale uitstapjes waren ingestudeerd. Sting had wel de moeite genomen om prachtsongs als Englishman in New York en Moon over Bourbon Street in een nieuw jasje te steken, maar jammer genoeg werd met die bombastische arrangementen de eenvoud van die prachtsongs om zeep geholpen. Dan liever de funky raps van de meesterlijke drummer Manu Katché tijdens Perfect love... gone wrong of de aanstekelijke countrygospel van Fill her up.
Al zullen de fans zich vooral hebben geamuseerd tijdens Sting-hits als If you love somebody set them free, Fields of Gold en de breekbare bis Fragile. Een feestje werd het helemaal toen Sting in de Police-archieven dook en Every little thing she does is magic, Roxanne, Every breath you take en een prachtig akoestisch Message in a bottle opviste. Handen gingen in de lucht, iedereen begon mee te brullen en sommige dertigers waagden zich zelfs aan een dansje. Wordt het misschien tijd voor een Police-reünie?
Sting gezien op woensdag 15 maart in Flanders Expo Gent. Oordeel: **

MEEST RECENT