Feest in jeugdboekenland!

Print
Voor de stijfkoppen herhalen we het nog maar eens: lezen is niét saai. Waarom zou de 29ste jeugdboekenweek anders helemaal in het teken staan van FEEST? "Kinderen hebben geen last van millenniummoeheid", zo vindt Majo de Saedeleer, directrice van Villa Kakelbont. "Bovendien zijn ze allemaal dol op feesten." Nog tot 2 april staan in heel Vlaanderen allerlei leuke boek-activiteiten op het programma. Voor wie liever met het spreekwoordelijke boekje in een hoekje kruipt, selecteerden wij alvast deze toffe feestexemplaren.
BR>

Pinkie en de Kwietenkoning


Een grappig-ontroerend verhaal van knettergekke jeugdauteur Marc de Bel. Het verhaal gaat over Janne, 'Pinkie' voor haar vader, die voor haar tiende verjaardag een bijzonder verrassingsfeest cadeau krijgt. Het boek zit vol avontuur, spanning en verrassingen. Vervelende pestkoppen worden afgestraft en Pinkies hartenwensen worden allemaal vervuld. Het geheel is geschreven in wervelende zinnen doorspekt met die typische, zelfgebrouwen woordenschat. En daar zijn de Bel-fans natuurlijk gek op. Het boek wordt gratis aangeboden tijdens de Jeugdboekenweek bij aankoop van kinder- of jeugdboeken van minstens 500 frank.
Marc De Bel & Jan Bosschaert, Pinkie en de Kwietenkoning, VBVB, vanaf 9 jaar. Oordeel: **
Marc de Bel signeert woensdagnamiddag 22 maart van 13.30u tot 15u in Standaard Boekhandel, Huidevetterstraat 57-59, Antwerpen. Info 03.231.07.73. Dezelfde dag signeert hij van 16u tot 17.30u in Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, 2800 Mechelen. Info: 015.20.18.32.

Plotter viert feest op school


Samen met het carnavalsfeest is het schoolfeest een van de jaarlijkse hoogtepunten van zowat alle schoolkinderen. Plotter verheugt zich dan ook vreselijk op het optreden met zijn klasje. Maar hij wil niet als bloem op het podium maar als paddestoel! Juf, mama of klasgenootjes hebben allemaal geen oren naar Plotters geklaag. Op de grote prenten zien we hoe Plotter alsmaar ongelukkiger wordt. Tot zijn vriend Bas hem helpt en alles nog goed komt. Een aantrekkelijk boek, leuk om voor te lezen in de (kleuter)klas.
Hilde Schuurmans, Plotter viert feest op school, Clavis, 495 frank, vanaf 4 jaar. Oordeel: ***

Gitta viert feest


Een erg leuk en feestelijk boek voor beginnende lezers (AVI3) is Gitta viert feest van Martina De Ridder. De hele klas van juf Jo gaat met de trein naar zee. Maar dan krijgt de trein pech. Gelukkig barst het feest dan pas echt los. Want Gitta zit ook op de trein en zij wordt zestig en dat gaat ze met de hele klas vieren! Het boek is sprankelend geïllustreerd met veel rood, geel en oranje van Leen Van Durme. Leesplezier gegarandeerd!
Martina De Ridder, Gitta viert feest, De Eenhoorn, 295 frank, vanaf 7 jaar. Oordeel: ***

Waarom is de paashaas geen hond?


Als je graag wil weten waarom we eigenlijk feest vieren, wat de betekenis van feesten als Kerstmis, carnaval of Pasen is, dan is Waarom is de paashaas geen hond? het ideale boek voor jou. Heel overzichtelijk en met veel foto's en leuke illustraties. Zo wordt onder andere verklaard waarom we met Pasen eieren rapen, of waarom we Sinterklaas op 6 december vieren. Kortom, vol weetjes voor bollebozen (in spe).
Leen van den Berg, Waarom is de paashaas geen hond?, Clavis, 595 frank, vanaf 8 jaar. Oordeel: ***
Benieuwd welke activiteiten in jouw gemeente op stapel staan? Bij Villa Kakelbont/Nationaal Centrum voor Jeugdliteratuur krijg je meer info. Bellen naar: 03/202.83.67.
Nu in het nieuws