Spring Sessions

Print
BRUSSEL - Het Spring Sessions Festival is van 5 april tot 17 juni aan zijn derde editie toe. Gegroeid uit het Belga en Audi Jazz Festival heeft Spring Sessions de horizon wijd verruimd richting wereldmuziek en techno. Braziliaanse en Cubaanse groepen nemen de hoofdbrok van het programma voor hun rekening.
BR>Uit Brazilië komen Arto Lindsay op 5 april in de Vooruit in Gent, nieuwe ster Virginia Rodrigues op 21 april in Espace Senghor in Brussel, en slotact Caetano Veloso op 17 juni in het Brusselse PSK. Cuba is vertegenwoordigd met de Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo op 15 april in de AB Brussel en het Septeto Habanero op 10 mei in de Stadsschouwburg van Brugge.
Het Cultureel Centrum De Werf in Aalst ontvangt een minifestival Cuba met Septeto Habanero (5 mei), Orquesta Aragon (12 mei), Eliades Ochoa (19 mei) en Sierra Maestra (25 mei). Antwerpen krijgt op deze derde editie van Spring Sessions een wel erg stiefmoederlijke behandeling met amper twee concerten: een dansnacht op 19 april in de Bozo en een flamenco-concert van het Juan Manuel Canizares Trio op 5 mei in CC Luchtbal. De echte jazzliefhbbers moeten het stellen met de komst van jazzgitarist Pat Metheny met zijn trio op 24 april in het PSK van Brussel.
Worldmuziekfans kijken uit naar Geoffrey Oryema uit Oeganda op 18 mei in de Botanique in Brussel. Melomanen noteren het concert van het ensemble van violist Roby Lakatos op 27 mei in het Kursaal van Oostende en op 30 mei in het PSK van Brussel.
Spring Sessions van 5 april tot 17 juni, in Brussel, Gent, Aalst en Antwerpen, Info: 0900.00811.
Nu in het nieuws