Technopolis kan in krokusvakantie toevloed bezoekers nauwelijks aan

Print
Het nieuwe Vlaamse doecentrum Technopolis heeft zijn start niet gemist. De voorbije krokusvakantie noteerde Technopolis meteen een recordaantal bezoekers. "Dagelijks kregen we ongeveer 2.000 mensen over de vloer. Daarmee zitten we aan het maximum van onze capaciteit. Zelfs de helft van de administratieve medewerkers is bijgesprongen om de mensen te verwelkomen. Op bepaalde momenten moesten we de deuren een tijdlang sluiten om iedereen de kans te geven op een comfortabele manier met de opstellingen kennis te maken. Pas wanneer een groep bezoekers het complex verliet, konden we nieuwe mensen binnenlaten. De bezoekers hadden begrip voor die regeling. Een dergelijke overrompeling hadden we niet verwacht", vertelt Kristel Smeyers van Technopolis.
BR>Deze dagen heeft Technopolis een pak scholen en verenigingen te gast. Tot en met juni is het centrum al volgeboekt door scholen die er een uitstap plannen.
Uit een enquête bij de bezoekers blijkt dat de overgrote meerderheid enthousiast op de formule reageert. Vier op de vijf mensen beweren dat ze het centrum opnieuw zullen bezoeken. Vanaf vandaag tot 31 mei presenteert Technopolis zijn eerste tijdelijke evenement. In theaterzaal De Zwarte Doos loopt elke dag de film Planeet Aarde, met computergeanimeerde beelden. Ook het grote auditorium onder de kegel is intussen klaar voor presentaties, seminaries en bedrijfsvoorstellingen.

MEEST RECENT