The day after: migraine

Print
ANTWERPEN - "Hier se, daar se, daar is ons Molleke", luidde het de jongste weken steevast als Marianne Dupon de cursus informatica van de VDAB binnenkwam. Gisterochtend werd "ons Molleke" vervangen door "onze winnaar". Marianne moest echter vroeg op de dag verstek geven wegens geteisterd door migraine. Na de acupunctuur rijden Marianne, vriendin Marion en hun tweeling Felix en Max even naar het Antwerpse café Popi. We vinden haar bij een glaasje water. Het day-after-gevoel. "Die persconferentie zondag was niet gewoon", zegt Marianne na het bezoek bij de acupuncturist. "
BR>Je krijgt niet elke dag 38 fotografen op je gezicht. Die druk, het moeten zwijgen, de emoties zijn zondagavond allemaal van me afgevallen en bom: migraine. In plaats van te feesten ben ik dus snel mijn bed ingedoken. Maar er komt nog een feest haast ze zich. Tja, ik had zelf voorgesteld dat wie het uiteindelijk zou halen een feestje zou geven. Dat heb ik nu aan mijne frak", lacht ze. Opluchting is echter het hoofdgevoel van maandag 13 maart 2000 voor Marianne. "En verrassing", vult ze aan. "Wij zijn echt verrast geworden door de talloze felicitaties die we ook uit hoeken kregen die we niet verwachtten."
Over het BV-schap maakt Marianne zich geen zorgen. "Iedereen kende me toch al in Antwerpen", lacht ze. "Als 'Spa blauw'. Nee, in Vlaanderen wordt echt heel tof gereageerd. En akkoord: ze kijken wel eens in de winkelkar, maar nu weten ze het: die pampers zijn wel degelijk voor de kinderen. En Marion is wel degelijk mijn vriendin. Meestal roepen ze 'Hé, Marianne' om te checken dat ik het echt wel ben of roepen ze even gefeliciteerd. Ook met de tweeling. Wij hebben zoveel goeie reacties gekregen". "Ontroert ons nog elke dag", knikt Marion.
Toch onderschatte Marianne zondagavond al de impact van de bekendheid. "Ik zei: 'Ga weg, jong', tegen Erik Van Looy. 'Het is voorbij nu'. 'Vergeet het', zei hij: 'Loop maar eens buiten tot aan de poort hier'. Wat ik deed. Zeker vijftig mensen stonden aan de poort te wachten, feliciteerden me en vroegen om handtekeningen. Weet je dat er al gevraagd wordt om foto's?", grinnikt ze. "Zeg ik: die heb ik nu net niet bij, sorry." (lacht)

Mediahuwelijk


"De Mol beheerst mijn leven niet", besluit Marianne. "Het is maar een spel. 's Avonds kom ik thuis en zijn er Marion en de kinderen." Enne, hoe zit dat met Ines De Vos, echtgenote De Pauw? "Klopt, we hebben samen op dezelfde school gezeten: Sint-Lutgardis. Maar we zaten niet in dezelfde klas. En het is Bart zelf geweest die me in Spanje vertelde: 'Jij moet mijn vrouw kennen...' Ik had Ines niet meer gezien sinds de humaniora, eerlijk waar. Ik heb vier jaar in Parijs gewoond en de mediahuwelijken zijn eerlijk gezegd aan mij voorbijgegaan."
Marianne zal zeker nog een tijdje te zien zijn op het scherm, zelfs na de compilatieaflevering van De Mol volgende zondag. Samen met Eefje zit ze in de eerste aflevering van De Quizmaster, de gloednieuwe quiz van ex-schalkse ruiter en Molbrein Bart De Pauw. Met Dominiek zit Marianne in Biebabeloela, de opvolger van Het Swingpaleis "niet om te zingen, godbeware", zegt ze. En Herexamen wil haar ook al graag in de stoeltjes. Bovendien zijn er plannen om het (bijna-)elftal van De Mol2 te laten voetballen tegen dat van De Mol1 in... Mol. "Alleen als het voor het goede doel wordt", zeggen Marianne en Mon De Ridder, bijna-winnaar van vorig jaar in koor.

.

Nu in het nieuws