VT4 zoekt avonturiers voor Survival Soap

Print
NOSSEGEM - Aanspoelen en overleven op een onbewoond tropisch eiland kan. In Expeditie Robinson van VT4 worden vanaf juni zestien deelnemers gedropt op een kleine vlek in de Stille Oceaan. We turfden het Mol-gehalte van deze avonturensoap. "Expeditie Robinson is geen kopie van De Mol", zegt Roland Rentmeesters, woordvoerder van VT4. "Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er zijn evengoed verschillen. Expeditie Robinson gaat over overleven op een eiland en zet twee ploegen tegenover elkaar. Overigens bestaat het format ruim vijf jaar, da's dus langer dan De Mol."
BR>Overeenkomsten zijn: het spannende spel, de opdrachten, het groepsgevoel, de afvalrace, een groepje vreemden dat samen op avontuur gaat en de bonussen. De eilandbewoners moeten overleven met wat de natuur hen biedt. Bovendien wordt elke week één van hen van het eiland weggestemd door de andere deelnemers. De format liep al in Zweden, Denemarken, Finland en Zweden. Overal een stevig succes. Alleen op de editie in Zweden ligt de smet van een zelfmoord onder de kandidaten. "Daar hebben we zeker bij stilgestaan", zegt Roland. "Bleek dat iemand de routineuze screening onterecht had gehaald. De persoon in kwestie was duidelijk met heel andere verwachtingen aan het programma begonnen en is er zwaar gedeprimeerd uitgekomen. Het is wel degelijk een avontuur met diverse eisen: overleven, eiland, groepssetting..."
Wie zich aangesproken voelt, kan zich kandidaat stellen door te bellen naar 0900/00.357. In het najaar van 2000 brengt Expeditie Robinson dertien weken lang verslag van het wedervaren op VT4.

.

Nu in het nieuws