"Hier zijn geen excuses voor"

Print
Darko Pivaljevic wil zich niet verschuilen achter afwezigheid van Marc Van Britsom
BR>DEURNE - Antwerp zag vorig weekeinde zijn voorsprong op achtervolger Dessel slinken tot elf punten. Toch verandert er voor de Great Old na het puntenverlies tegen Denderleeuw eigenlijk niks. De ploeg van Regi Van Acker blijft perfect op titelkoers varen. Hoogstens zal de kampioenenviering een weekje verschoven worden.
Antwerp
"Nog vier van de resterende negen wedstrijden zullen we moeten winnen om helemaal zeker te zijn", zegt Darko Pivaljevic. "Ook met elf punten voorsprong is de titel nog niet binnen. Zeker niet als we nog vaak domme punten weggeven zoals tegen Denderleeuw. We scoren na vijf minuten een goal en dan denkt iedereen dat we vertrokken zijn voor een prima prestatie. Er volgde echter niks meer. We gaven ondanks veel goede wil de match gewoon uit handen."
Dat Marc Van Britsom op het middenveld ontbrak, mag voor Pivaljevic geen excuus zijn. Nochtans was er niemand die er in slaagde de rol van Van Britsom over te nemen.
"Natuurlijk is Marc een heel belangrijke speler voor ons. Maar we mogen zijn afwezigheid niet als excuus inroepen voor de zwakke prestatie. Voor een ploeg als Antwerp mag het uitvallen van één speler niet allesbepalend zijn. We hebben een voldoende ruime kern om dat te kunnen opvangen. Bovendien zullen we Marc ook de volgende matchen moeten missen. Daar moeten we door. We kunnen ons niet elke keer gaan verschuilen achter zijn afwezigheid."
"Op verplaatsing bij Visé moeten we dit kunnen rechtzetten."
n Patrick Goots
Patrick Goots treedt zijn spitsbroeder volmondig bij. "We moeten niet naar excuses zoeken", zegt de topschutter, die zaterdag nummer 23 tegen de netten knalde. "We hebben gewoon te weinig diepgang in ons spel gelegd en bovendien kwam de laatste pass nooit aan. Dat de ideeën van Van Britsom op het middenveld belangrijk zijn voor Antwerp, kunnen we niet ontkennen. Maar onze kern is groot genoeg om dat op te vangen."
Goots kijkt al uit naar de wedstrijd van volgende zondag op het veld van Visé om een en ander te kunnen rechtzetten. "Het is ons al een paar keer overkomen dit seizoen dat we thuis vrede moesten nemen met een gelijkspel. Iedere keer slaagden we er echter in om dat de week nadien recht te zetten met een klinkende overwinning op verplaatsing. Daar moeten we tegen Visé ook in slagen."

.

Nu in het nieuws