Droom ligt aan diggelen

Print
Kapellen
BR>KAPELLEN - Met een doelpunt net voor en na de rust schoot Hekelgem de Kapelse behoudsdromen aan diggelen. Wiskundig bestaat er nog geen zekerheid, maar de realiteitszin heeft zijn rechten. Een verlengd verblijf in tweede wordt erg onwaarschijnlijk.
Zowel spelers als trainers vatten het verlies filosofisch op. "We hebben gedaan wat we konden", zegt Wim Ferket. "De kansen zijn er geweest, maar we hebben ze niet afgemaakt. We gooien de handdoek niet. We leven van week tot week en zolang de degradatie niet vaststaat, blijven we er voor gaan. Zondag proberen we op Kortrijk de draad weer op te nemen. We blijven hopen op een mirakel."
Stani Gzil liet zich in dezelfde bewoordingen uit. "De soldaat vuurt, maar het is de Heer die de kogel stuurt", citeerde de Kapellen-trainer een Pools spreekwoord. "Zonder wat hulp van hierboven red je het niet. Met wat meeval bij de afwerking winnen we de wedstrijd met drie, vier doelpunten verschil. Het heeft niet mogen zijn."

Zwakke punten


Alhoewel Stani Gzil globaal tevreden was over de prestaties van zijn poulains, constateerde hij toch enkele zwakke punten.
"In cruciale wedstrijden verwacht ik van iedereen dat hij er zal staan. Enkele spelers zijn jammer genoeg door de mand gevallen omdat ze niet boden wat er van hen kan verwacht worden. Dat zal zijn gevolgen hebben in de komende wedstrijden. We mogen nu geen voorbarige conclusies trekken omdat we ons teveel laten leiden door de emoties, maar er zal zeker nog bijgestuurd worden."
"Een stap terugzetten is niet plezant, maar we werken verder aan de toekomst van de club. Een grijze middenmoter in derde trekt niemand aan. Daarom gaan we zo snel mogelijk rond de tafel zitten om de krachtlijnen vast te leggen."

.

Nu in het nieuws