"Mag het al eens zuinig gaan?"

KFCO Wilrijk

BR>

WILRIJK -

"We zijn erg rustig en is er absoluut geen stress in de groep", verklaarde de Wilrijkse trainer Vercruysse voor de wedstrijd. Zondagavond moest hij zijn mening herzien. Wilrijk speelde immers vooral in de tweede helft erg verkrampt. Zijn uitleg: "Het was een echte cupmatch. Ik meen dat we in de eerste helft goed gevoetbald hebben. Ondanks het feit dat Lebbeke achteraan erg sterk stond te spelen, creëerden we toch verscheidene kansen.

Ons ene doelpunt voorsprong heeft in de tweede helft erg stresserend gewerkt. Maar dan kwam weer dat karakter naar boven van een ploeg, die haar positie niet wil afgeven. Vooraan bevestigde Mattheeussen zijn goede vorm van het moment. De groeimarge van Steve is dit jaar opmerkelijk. Al bij al vind ik dat er op onze overwinning weinig aan te merken valt. Hij kan erg cruciaal zijn bij de afrekening."

Johan Vercruysse wist toen nog niet hoe waar zijn laatste opmerking zou worden. Lombeek verloor immers en Berchem speelde in de kaart van Wilrijk, door in Lier bij Lyra een puntje weg te snoepen. Dat brengt de voorsprong op zeven punten. Al oogt het nog af te werken programma verre van gemakkelijk. Volgende week kan het alweer een stap verder staan. Zelf moet het op bezoek naar Berchem en voor het eerst ontwaarden we een zekere onzekerheid. Berchem was al meer een zwart beestje. Maar terzelfdertijd staan ook Lyra en Lombeek tegenover elkaar. Eén van de twee zal dus allicht moeten afhaken.

Nu in het nieuws