Trio wil achterstand wegwerken

Windsurfen

J.B.

BR>

BRASSCHAAT -

The Team

, zo noemen ze zich. Ben Van Hooydonck uit Brasschaat, Paul Van Overloop uit Wilrijk en Niek Van der Linde uit het Nederlandse Rilland zijn alledrie gebeten door de windsurf-microbe en willen deze sport opnieuw onder de schijnwerpers plaatsen.

"Onze doelstellingen zijn duidelijk", stelt Ben Van Hooydonck, die in het dagelijkse leven fysiotherapeut is. "We willen een plaats bij de topdrie in het Belgisch kampioenschap behalen en de Belgische titel pakken in het speedkampioenschap. Verder willen we zo hoog mogelijk eindigen in het Nederlands kampioenschap en op het WK voor productieboards."

Na het afhaken van de Merksemse Liliane Pepermans betekende het Antwerpse windsurfen niet veel meer in ons land. Deze sport werd nog meer een West-Vlaams onderonsje. Op dit ogenblik is de West-Vlaamse Sigrid Rondelez de enige die buiten ons land naambekendheid geniet. Hierin wil

The Team

dus verandering brengen.

Met zijn 31 jaar is Ben Van Hooydonck de oudste van het drietal. Paul Van Overloop heeft zich de laatste jaren een weg gebaand naar de Belgische top. Met zijn twee titels in het speedsurfen heeft hij de smaak van het succes reeds geproefd. "Ik werk als fitness-instructeur en train dan ook dagelijks op kracht en conditie. Dit jaar ga ik me volledig op de wedstrijden concentreren om een definitieve doorbraak te forceren."

Nu in het nieuws