Fysiek sterker Schilde klopt Antwerp Girls

Vrouwenvoetbal

F.G.

BR>

SCHILDE -

In eerste provinciale prijkte zaterdagmiddag de subtopper tussen SK Schilde en FC Antwerp Girls A, respectievelijk vierde en derde in de stand, op de affiche. De gastvrouwen misten prijsschutter Leen Bellekens wegens skiverlof terwijl bij Antwerp sterkhouder Maureen De Keyser na een zware knieblessure opnieuw aan de aftrap verscheen.

In een gelijkopgaande wedstrijd zorgden beide ploegen voor heel wat doelgevaar maar sprongen overhaast om met de hen geboden kansen. Vooral een sterk keepende Graz Driesen hield Schilde lange tijd van een openingstreffer. Kort voor de pauze miste ook bezoekster Tamara Thyssen twee reuzenkansen. Schilde bleek na de rust fysiek sterker en drong de Antwerp Girls terug op de eigen helft. Greet Quaghebeur kwam een schoenmaat te kort op een scherpe voorzet van Vicky Tas maar ook aan de overzijde toonde thuisgoalie Cindy Pauwels haar klasse op een kopbal van Ellen Meekels.

In een spannende slotfase geraakten de gemoederen wat verhit en trok ref Vanransbeeck geel voor Graz Driesen wegens mekkeren. Iedereen maakte zich al op voor een puntendeling tot Greet Quaghebeur de linkerflank afdweilde en in de kortste hoek binnenprikte. In blessuretijd besloot Debby Vets de gelijkmaker nipt naast de staak. Door deze zege nadert Schilde tot op vier punten van de Antwerp Girls.

Testwedstrijd

Leider Kontich A won met 2-3 van Lentezon Beerse A, terwijl runner-up Teamsport Beerse A met 0-9 de maat nam van de Ladies uit Willebroek.

In tweede provinciale B won Sint-Lenaarts de inhaalwedstrijd tegen Westmalle met 13-0 waardoor het opnieuw medeleider wordt, samen met 's Gravenwezel. Volgend weekeinde spelen beide leidersploegen hun laatste partij tegen mindere goden. Als ze allebei winnen, volgt er een testwedstrijd die moet uitmaken wie kampioen wordt.

Nu in het nieuws