Antwerpen veteranen domineren

Print
Tennis
BR>TONGEREN - Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Antwerpse Gewest met kop en schouders de nationale indoorkampioenschappen voor veteranen, georganiseerd door Paul Meyvis in het Limburgse TC Tongerse, gedomineerd. Van de negen enkelreeksen waren vier overwinningen Antwerps gekleurd. Met wat meer geluk hadden het er zes kunnen worden maar Vic Kemps in de +55 en Etienne Stultiens in de +60 moesten verrassend genoeg de duimen leggen tegen respectief Ivo Theys (5-7, 4-6) en André Daubresse (3-6, 6-7). De energieke Stultiens kende de pech van zijn leven want zelfs in de dubbel +55 moest hij ditmaal aan de zijde van Daubresse genoegen nemen met een ereplaats.
In de +35 zorgde Limburger Danny Cauwbergh voor de sensatie. Nadat hij zich uit de kwalificatie had gewerkt, zette hij in halve Alain Bakkovens opzij om nadien in de eindspurt ook nog de bovenhand te nemen van Johan De Preter. Dat Pierre Godfroid de grote overwinnaar werd in de +40 stond als een paal boven water. Ook de zege van Willebroekenaar Erik Jottier tegen de in Berchem wonende Danny De Kaey was bijna een evidentie, hoewel in halve Jottier veel last ondervond met knoeselbijter Jean-Pierre Gustin (7-5, 7-6). Ook de +50 was een volledig Antwerpse aangelegenheid waar Wingfieldspeler Luc Van Den Broeck in een driesetter Jan Willemse opzij zette.
De bijna legendarisch wordende Schildenaar Charles Smidt die op 28 maart 69 wordt, ging zelfs uit Tongeren lopen met twee trofeeÎn. In de +65 versloeg hij favoriet André Jamar en in DH+65 won hij aan de zijde met Geoffroy De Gellinck de finale met wo. In de oudste categorie gaf de 70-jarige Brandt-speler Jean Desmet nog een aardig staaltje weg van zijn fysieke topconditie. Hij won oververdiend van Jean-Jacques Siroux.

Geen nachtwerk bij Bogerweert


ANTWERPEN - Met het tennistornooi van TC Borgerweert loopt het indoorseizoen op zijn laatste poten. Nog drie tornooien (WDP Tenniscentrum, Voco Tennisclub en TC Zevenbergen) en de tennisliefhebbers kunnen weer naar buiten om de gemalen baksteen te gaan opsnuiven.
De organisatie tijdens het drukbezette tornooi liep vlot zodat er voor de wedstrijdtafel onder toezicht van voorzitter Luc Van Itterbeeck geen nachtwerk aan te pas kwam.
In DD15pt struikelde het plaatselijke koppel De Grauw/Poppe over het duo Willemen/De Schrijver (6-2/6-4). Bij de finale van de veteranen maakten twee koppels van TC Laagland er een aangenaam onderonsje van. Pattijn/Van De Vijver waren uiteindelijk sterker dan hun clubgenoten Wuyts/Lemaire (6-3/7-5). In de hoogste mannenreeks(DH60pt)zegevierde het koppel L.Van De Putte/S.Van Der Haeghe in een boeiende en spannende driesetter (6-3, 3-6, 7-5).
De overige winnaars op de Antwerpse linkeroever waren E.Mortier/B.Moris (DH30pt), Alfaro/D.D'Hosche (DH15pt), S.Ceuppens/M.Devriendt(DH35 15pt), G.Laenen/K.Dorikens (DG40pt) ,K.DeWeirt/D.Fordel( DG20pt), Peeters/L.Peeters (DG H40D30 15pt).

.

Nu in het nieuws