Afgetekende zege zorgt voor duidelijkheid

Schoten

E.N.

BR>

SCHOTEN -

De twijfels die vorige week nog geformuleerd werden over het na te streven doel voor de rest van de competitie, werden op Denderhoutem naar de vergeethoek verwezen. Schoten kan in de resterende wedstrijden een plaats in de eindronde veiligstellen.

"Wat we in de tweede helft op de mat legden, grenst aan de perfectie", blikt Mon Van Looy terug. "De combinaties waren een lust voor het oog en de kwaliteit van de doelpunten lag in dat verlengde. Telkens werd een speler door de verdediging geloodst. De thuisdoelman heeft zich niets te verwijten."

Keerpunt

"Het keerpunt van de wedstrijd was een wereldgoal van Lamara, kort voor de rust. Hij kanjerde een voorzet vanop links met een subliem vluchtschot in de winkelhaak. Voordien hadden we niet veel overschot. We kwamen niet echt in de problemen, maar vooral op de linkerflank kregen de thuisspelers te veel ruimte. Na de pauze zakte Bollaerts iets meer naar die kant uit en was dat euvel opgelost."

"De enige tegenvaller was een blessure die Tom Mertens in de slotminuut opliep. Hij kreeg de bal ongelukkig op zijn pink, waardoor die uit de kom geraakte. Hij werd onmiddellijk verzorgd in het ziekenhuis, maar pas de volgende dagen zal blijken of de gewrichtsbanden niet te erg zijn geraakt."

De grootste tegenstander van Schoten wordt Schoten zelf. Na de fantastische reeks is het niet meer dan menselijk dat er gemakzucht in de groep zou sluipen.

"We beschikken over voldoende ervaring om die fout niet te maken", vindt de Schotense hulptrainer. "We zullen de volgende weken trouwens altijd tegenover supergemotiveerde tegenstanders staan. Niet iedereen is gediend met de rol van sportieve verliezer, zoals Denderhoutem die vervulde."