Onverdiend verloren

Print
Turnhout
BR>TURNHOUT - Ondanks het 2-0 verlies speelde Turnhout tegen Oostende één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Blauw-wit had minstens een gelijkspel verdiend.
"Wij begonnen vrij zwak aan de wedstrijd", aldus veldtrainer Jef Meeuwssen. "Na 5 minuten stonden we al 1-0 in het krijt. Maar de vroegtijdige vervanging van Mariën door Berrevoets bracht de kentering. Gorts ging meer op de rechterflank spelen en Berrevoets kwam in steun voor De Vreese en Herman."
"Een vol uur waren wij de betere ploeg. Dat resulteerde in een aantal kleine kansjes en een goed schot van Berrevoets, dat Decaesstecker pareerde. De beste kans viel op het einde van de eerste helft. Pascal De Vreese verscheen moederziel alleen voor het Oostendse doel, maar het was weer Decaesstecker die de Turnhoutse gelijkmaker verhinderde."
"Ook aan de tweede helft begonnen we uitstekend. Quintelier legde een paar keer aan vanuit de tweede lijn en Gorts schoot een onhoudbare bal op de lat. Vijf minuten voor tijd kregen we onterecht een strafschop tegen. Doelman De Corte beweerde ten stelligste dat hij de speler niet raakte."

Vijfde plaats


"Met deze nederlaag staan we op 6 punten van Oostende en op 9 van Dessel. Ook La Louvière zal nog moeilijk te pakken zijn. We moeten dus proberen die vijfde plaats te veroveren. Daarvoor komen, naast Turnhout, nog heel wat ploegen in aanmerking: RWDM, Cercle, Maasland en Denderleeuw. Als we volgende week de thuismatch tegen Tilleur-Luik kunnen winnen, dan zitten we weer volop in de running."
Ploegafgevaardigde Chris Borghs deelde de mening van Jef Meeuwssen: "Op het eerste kwartier na was Turnhout de betere ploeg. Wij verdienden een gelijkspel."

.

Nu in het nieuws