"Onze spitsen missen vertrouwen"

Dessel

R.N.

BR>

DESSEL -

Voor de vierde keer liet Dessel in eigen huis een 1-0 overwinning optekenen. Het ging beslist niet makkelijk, maar de zege was in elk geval verdiend. "Op basis van de kansen zat er een 3-0 of 4-0 in. Tegen zo'n uitslag had niemand iets kunnen inbrengen", vond Gerd Heylen die op de linkerflank een ijzersterke partij speelde en herhaaldelijk paniek zaaide in de bezoekende defensie.

Ook de andere verdedigers en middenvelders leverden een gave prestatie af. Alleen voorin liep het niet gesmeerd. "Onze spitsen missen wat vertrouwen. Bovendien speelde het slechte terrein hen parten. Toch dwongen we heel wat kansen af met vlot ééntijdsvoetbal. We mogen dan ook tevreden zijn."

"In het laatste halfuur hebben we getoond dat we een wedstrijd ook op karakter kunnen winnen. Overigens bleef een zuivere penaltyfout op mij onbestraft. Ik werd flagrant neergetrokken."

"De eindronde? Die leeft zeker in de groep. Het is geen must, maar het zou hard aankomen als we ernaast grijpen. Daarom moeten we niet alleen thuis punten pakken. Als we ook buitenshuis kunnen oogsten, kan ons niets meer gebeuren. Een positieve reeks van een wedstrijd of drie zou het vertrouwen veel deugd doen."

Moeilijk avondje

Trainer Colin Andrews gaf grif toe dat de winst bloed (Sas liep opnieuw een neusbreuk op), zweet en tranen gekost had. "Ik had Visé op RWDM aan het werk gezien en wist dat het een moeilijk avondje zou worden. Voor de rust was ik ontgoocheld over mijn spitsen. Ze waren niet balvast en beweeglijk genoeg."

"Nadien grepen we Visé bij de keel. We speelden sneller en stoorden hoger. Net toen ik Nouhass wilde vervangen, scoorde hij. Dat geluk moet je als trainer hebben. Over de hele wedstrijd creëerden we een achttal kansen. Dat is een positieve vaststelling. Negatief is dan weer dat we nog niet tegen tien procent afwerkten."

"Gelukkig gaven we nauwelijks kansen weg, dankzij onze sterke organisatie. Het is jammer dat Mateso het momenteel zo moeilijk heeft. Hij betaalt de tol voor de eindronde van vorig seizoen. Ik blijf hem steunen, omdat hij zo'n belangrijke pion voor ons is. Zijn inzet en ploeggeest zijn steevast voorbeeldig."