"Eindelijk nog eens karakter getoond"

OG Vorselaar

BR>

VORSELAAR -

Het moet al een hele poos geleden zijn dat er nog zoveel sensatie te beleven viel op 't Zand, als afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willebroek. In een dolgedraaide slotfase boog Ons Genoegen een verloren gewaande positie (1-3 achter aan de rust) alsnog om in een onwaarschijnlijke 4-3 zege. En dat met een mannetje minder, want halfweg de tweede helft werd Nick Willems door de (bedenkelijke) arbitrage met een tweede geel kartonnetje naar de douches verbannen. Een Vorselaarse stunt in ware Hitchcock-stijl, niet geschikt voor gevoelige kijkers.

"Amai, dat is toch niet goed voor mijne

moteur

", wees OGV-trainer Lucien Olieslagers met de nodige symboliek naar de hartstreek, natrillend van de opgelopen emotie.

"Wat een wedstrijd. De inspanning die Vorselaar na de rust heeft gedaan, mag echt gezien worden. De eerste helft verliep nochtans niet goed. De opbouw gebeurde te traag, het duurde allemaal veel te lang. Met die 1-3 ruststand tot gevolg."

"Wat ik tijdens de pauze aan mijn jongens heb verteld? Dat als ze er nog in wilden geloven, ze het verdorie

nu

moesten bewijzen. En ik wist dat het kon. Ik had de dagen ervoor op training al opgemerkt dat iedereen zich weer aan het opladen is voor de laatste rechte lijn. Die gedrevenheid, het karakter om te winnen, was eindelijk nog eens te zien. Net zoals in het begin van de competitie."

Te weinig inzet

"Het werd trouwens de hoogste tijd dat Vorselaar nog eens een strijdlustige prestatie op de mat bracht", benadrukt Olieslagers. "Zoals het de voorbije weken was, zo kon het echt niet verder. Er was veel te weinig inzet en groepsgevoel in de ploeg. Als iemand het nodige talent ontbreekt om uit te groeien tot een goede voetballer, dan kan je die speler niets verwijten. Maar een gebrek aan inzet en karakter, dat valt nooit goed te praten."

Nu in het nieuws