"We hebben het niet slim aangepakt"

Print
Wezel
BR>BALEN - De gemoederen laaiden zondag weer hoog op aan de Balen-Neetlaan. Na 59 seconden slaagde Heppen erin een balverlies genadeloos af te straffen en wat de thuisploeg later ook probeerde, niets bracht zoden aan de dijk.
Tot overmaat van ramp moesten drie spelers geblesseerd naar de kant en kreeg Dirk Van Ham in de slotminuut een rode kaart onder de neus geduwd. Dat leidde tot heel wat frustratie en ook trainer Dirk Verbraken had het daar erg moeilijk mee. "Die rode kaarten waren zeker niet nodig geweest", begint de Turnhoutse trainer zijn verhaal.
"Er was een zware fout gebeurd op Piet Luykx, maar de scheidsrechter wilde daar aanvankelijk geen kaart voor geven. Door de hevige reacties snapte hij dat het wel eens ernstig kon zijn en gaf hij Van Hout uiteindelijk toch rood. Dirk Van Ham, die ondertussen verhaal ging halen bij de scheidsrechter, deelde mee in het kaartenfestival. Dit was met andere woorden niet nodig geweest, als hij Van Hout meteen geel had gegeven."

Stommiteit


"Wat de match zelf betreft, stonden we al meteen 0-1 achter door een stommiteit. Op zich was dat niet erg, want dan heb je nog steeds 89 minuten om dat recht te zetten. Dat lukte evenwel niet, want we hebben het niet slim aangepakt. We speelden met zijn allen voor de bal, waardoor er alleen gewerkt kon worden met lange ballen. Maar om Heppen te verslaan moet het spel over de grond gaan en we speleden hen dus volledig in de kaart."

.

Nu in het nieuws