Knapen van Zoerle vieren de titel met 10-0 overwinning

Jeugdsprokkels

BR>

DESSEL -

De provinciale miniemen van

Dessel Sport

haalden het in Turnhout met 0-1. Onder impuls van Joachim Adriaensen had Dessel doorlopend licht overwicht, in de tweede helft omgezet door Jens Van Litsenborgh. De provinciale juniores speelden thuis tegen Turnhout 2-2 gelijk. Voor de rust zetten Steven Van Tilburg en Tom Van Herck hun ploeg op 2-0, maar in de tweede helft ging die voorsprong teloor.

De preminiemen A van

Merksplas

leden een zware nederlaag op het veld van Meer (7-0). Een moedig Merksplas kon in de eerste helft de schade beperken tot 2-0.

De duiveltjes van

Oosthoven

haalden de volle buit binnen op het veld van Turnhout (1-3). Maes en Verbeek zorgden voor een 0-2 ruststand. Na de aansluitingstreffer kwam Turnhout wel dreigen maar Moonen stelde de zege veilig.

De provinciale miniemen van

Meerle

haalden hun slag thuis tegen Westerlo. Kevin Proost, Steven Vannes, William Janssens en Toon Peeters tekenden voor de 5-3 zege. Sven Oris speelde een sterke partij en redde een bal van de doellijn. Ook de provinciale knapen tekenden voor winst tegen Westerlo. Zij sleepten een nipte 2-1 zege uit de brand. Wim Van Reusel scoorde een own-goal. Maarten Peeters en Hans Van Herck wisten de scheve situatie recht te zetten.

De provinciale scholieren van

Turnhout

haalden het nipt van Dessel met 1-2. Tijdens de eerste helft bleef de 0-0 op het bord. Na de pauze nam een agressiever Turnhout afstand met doelpunten van Tim Hendrickx en Dave Verschueren. Dessel kon nog tegenscoren. De provinciale knapen klopten Dessel met 5-1. Met 3 doelpunten was Kevin Janssen de absolute uitblinker. Voor de pauze kon Dessel tegenscoren, maar Turnhout liep verder uit met doelpunten van Martin James en Dennis Luyckx. De preminiemen A versloegen SK Weelde A met forfaitcijfers. Doelpunten van Yannick Meeusen, Jeroen Broeckx, Toon Roge, Kevin Stoops en Eli Habraken. In de wedstrijd van de preminiemen B tegen Wortel was de ruststand 1-0 via een doelpunt van Jeffrey Embrechts. Na de rust drukte Turnhout zijn veldoverwicht uit met doelpunten van Wouter Swaanen, Ibo Proost en Frederik Mes. Drie van de vier duiveltjesploegen wonnen van Oosthoven. Vooral de uitslag van de duiveltjes B viel op. In de heenronde verloren ze met 1-6 en nu wonnen ze met 2-4. Na een 1-0 achterstand bij de rust, legde Turnhout in de tweede helft de zege vast met doelpunten van Leroy Van der Heyden, Jente Weygers, Hans Adams en Nick Webers.

De gewestelijke miniemen B van

Kasterlee

behaalden met doelpunten van Jan Meeus (3), Geert Muys (2) en Jeroen Dierckx een vlotte zege tegen Standaard Vorst. Ook de miniemen C wonnen het pleit tegen Herentals met doelpunten van Jeroen Pauwels (3), Robin Pieters (2) en Ben Van Gorp. Met goals van Waldeck Lesneuw, Michiel Borghs en Sam Van der Veken deden de provinciale preminiemen Meerhout in het zand bijten.

De juniores van

Lille

verloren de topper tegen Antonia met het kleinste verschil. Pech hield Lille van een verdiende voorsprong. Ook na de uitsluiting van Jef Peeters bleven de Krawaten de plak zwaaien. In de slotminuut viel echter het verdict met een laat doelpunt voor leider Antonia.

Met de knapen heeft

Zoerle

na 13 jaar eindelijk nog eens een jeugd-kampioen. Ze wonnen met 10-0 van Heultje. Samen met de afwerkers Govaerts, Claes, Verlinden, Moris en Vrindts mag trainer Louis Claes terecht een pluim op zijn hoed steken.

De scholieren van

Westmeerbeek

raakten slechts aan negen spelers en verloren zo van Exc.Vorst met 22-1. Levi Verschueren redde de eer.

De B-reserven van

Poederlee

stonden bij de rust 0-3 voorop in Wechelderzande maar verloren toch nog met 4-3.

Kristof Bouwen bracht de scholieren van

Westerlo

verdiend voorop tegen Vosselaar. Twee counters leverden hen een onverdiende nederlaag op. De juniores sloten een zwakke eerste helft af met 0-0. Later knalde Tom Peeters een elfmeter binnen. Bart Verlinden bezegelde laat de moeizame 2-1 zege.

Nu in het nieuws