"Een eerbetoon aan Toelen"

Witgoor wint op Lille maar betreurt overlijden van middenvelder Guy Toelen

René Mertens Rudy Nuyens

BR>

LILLE -

Het overlijden van Guy Toelen (20), de jonge middenvelder van Witgoor, verdrong de strijd om het behoud naar het achterplan. De spelers namen het tegenstander Lille bijzonder kwalijk dat het duel niet uitgesteld werd. "Eerst wilden we zelfs niet spelen", zegt Sandro Vacca.

Lille - Witgoor

"Die punten konden ons in de gegeven omstandigheden geen moer schelen", aldus libero Sandro Vacca, één van de elf leeuwen die zondag voor een zoete revanche zorgden via een hardbevochten 0-1 winst.

"Het kostte het bestuur heel veel moeite om ons te overtuigen. Maar uiteindelijk waren we niet honderd of tweehonderd, maar vijfhonderd procent gemotiveerd om een resultaat neer te zetten. En dat met een zwaar gehandicapte ploeg, geteisterd door blessures, schorsingen en de tragische gebeurtenis. Met z'n allen leverden we hier een

dikke

match af als eerbetoon aan onze diepbetreurde ploegmaat."

Dat het er na afloop bijzonder emotioneel aan toe ging, is dan ook logisch. Spelers en begeleiders werden heen en weer geslingerd tussen gevoelens van woede, leedvermaak om het Lilse verlies en diepe droefheid. "Dit was een zege uit het hart waarvoor we tot de laatste snik gestreden hebben", prezen de beide trainers hun manschappen, die met tranen in de ogen onmiddellijk de bus opzochten voor een stille, ingetogen terugreis.

Geen verlengstuk

Aan de recente schitterende wedstrijden buitenshuis kon Lille op eigen veld tegen Witgoor geen verlengstuk breien. De nederlaag kwam hard aan maar om te winnen moet er gescoord worden en daar wrong tegen Witgoor het schoentje.

Was bij een krampachtig en slordig spelend Lille de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen? "Zeker niet", beklemtoonde Gert Cannaerts. "Maar ik heb andermaal moeten vaststellen dat we tegen mindere tegenstanders vlug het kopje laten hangen en niet bekwaam zijn het spel te maken. De wedstrijd tegen Witgoor was daar andermaal een voorbeeld van. En zeggen dat we tegen kopploegen wel een vuist kunnen maken."

"De tweede speelhelft hebben we Witgoor steevast met de rug tegen de muur geplakt en de wedstrijd volledig gedomineerd. Zonder goed te voetballen kregen we ook een handvol doelkansen maar de doelman van Witgoor keepte een erg sterke wedstrijd."

"De inspiratie en het vernuft ontbraken. Opvallend in zulke duels is zeker dat we een echte spelmaker missen, iemand die de lijnen uitzet en het voetbalintellect heeft om het spel breed te houden. Zo'n speler hebben we gewoonweg niet, het blijft bijgevolg roeien met de riemen die we hebben."

Nu in het nieuws