"Ik pleit schuldig"

Hoogstraten

BR>

HOOGSTRATEN -

Hoogstraten kon geen vervolg breien aan het succes van de week voordien (0-1 bij Zottegem). Maldegem toonde zich een doelpunt sterker dan Hoogstraten en bezorgde vooral Ceusters een fikse kater.

Kris kende in deze competitie nog maar weinig vreugdevolle dagen. "Ik voelde me ondergewaardeerd. Het is niet prettig voor een voetballer die zijn strepen toch wel nadrukkelijk heeft verdiend en er in het verleden steeds als een vaste waarde bijliep. Maar goed, dat is een ander verhaal."

"De 2-1 uitschuiver van zaterdag mag je voor een stuk in mijn schoenen schuiven. Ik ben weer eens met open ogen in de val getrapt. De val van mijn eigen temperament."

Op hooguit een kwartier van het einde, en met een 1-1 op het bord, slikte Ceusters een tweede geel kartonnetje. "Op oerdomme wijze. Ik besefte het meteen, maar het was te laat. Toen Maldegem tijdens de slotminuten nog een keer scoorde, werd het mes natuurlijk nog eens lekker in de wonde gedraaid. De uitsluiting als oorzaak van de nederlaag? Weet je nooit met zekerheid. Maar een pluspunt zal het zeker niet zijn geweest."

Veertiende plaats

HVV bleef dus ter plaatse trappelen, blikte inmiddels een beetje angstvallig in de achteruitkijkspiegel. Want de veertiende plaats bevindt zich nog steeds niet op veilige afstand.

Zaterdag deed Palmers nog niet mee, verscheen Tim Staes ondanks een pijnlijk teenletsel wel binnen de lijnen, incasseerde Van Der Goten een derde gele kaart. Nico hoeft komende zaterdag niet uit te pakken.

Nu in het nieuws