Schade blijft beperkt

Zwarte Leeuw

H.C.

BR>

RIJKEVORSEL -

Zwarte Leeuw ging zaterdag helemaal de mist in. Montegnée stak er inderdaad een stuk bovenuit. Maar het laat zich raden dat de Waalse sterkte in niet geringe mate in de hand werd gewerkt door de Vlaamse zwakte.

Zwarte Leeuw bakte er werkelijk niks van. Roger Kemland las niemand de levieten. "Waarom zou ik ook? Je moet alle argumenten bekijken. Geen Henrard, geen Van Riel, geen De Weerdt, geen Luc Sysmans. Dat weegt, vooral als je bedenkt dat onze kracht vooral in de defensie schuilt. We zaten werkelijk met te veel zorgen opgescheept. Maar dit Montegnée is geen waterdrager."

De afwezigheid van Sysmans betekende een volslagen verrassing. Luc had al vaker problemen met een overbelaste knie. De hinder komt en gaat, maar dat gebeurt steeds onverwachts. En wat marathonman Sysmans voor het rendement van Zwarte Leeuw betekent, hoef je niemand nog te vertellen.

Gelukkig voor Rijkevorsel liet ook de concurrentie steken vallen. Op de waardeladder bleef de averij al bij al erg beperkt. Kemland: "Ze moest er eens komen, die eerste nederlaag in eigen huis. We mogen hier niet te lang bij blijven stilstaan, en moeten zo snel mogelijk voor een antwoord zorgen."

Deze week maakt trainer Kemland aan de spelersgroep bekend of hij er nog (minimaal) een jaartje aan toevoegt. Velen zouden het afhaken van Kemland met lede ogen aanzien.