Geel kroont sportlaureaten

Print
F Minivoetbal
BR> De zesde uitgave van de David Weyts Memorial, met de derde trofee Jo Thomassen, staat dit jaar op 19 en 20 mei op het programma in Dessel. Dit minivoetbaltornooi bestaat uit een competitief en een recreatief gedeelte. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar voor de eerste categorie en 14 voor de tweede. Inschrijven kan bij Willy Melis (014/37.79.31) of Alex Staes (014/37.08.11), in het Sportlokaal in de Kolkstraat, en dit ten laatste op 31 maart.
F Voetbal
Bij tweedeprovincialer Rosselaar stapt Gust Janssen op het einde van het seizoen op als trainer. De Balense trainer nam in de loop van het jaar het roer over van Tony Geypen. Rosselaar gaat nu dus op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen.
Bij Noordstar heeft trainer Ronny De Busser zijn contract met een jaar verlengd. Het bestuur van de derdeprovincialer zal daarenboven trachten om ook de hele spelerskern bij elkaar te houden.
Derdeprovincialer Grobbendonk trok Jeremy Van Tichelen aan. Deze 22-jarige spits was er al jeugdspeler, maar hij week dan uit naar Lille. Francis De Vis (35) stopt dan weer met voetballen en hij wordt volgend seizoen hulptrainer naast Jef Goolaerts, die nog een jaartje blijft.
Algemeen
GEEL - Vorig weekend werden in het Cultureel Centrum de sportlaureaten 1999 gekozen. Na een voorselectie konden burgemeester Frans Peeters, schepen van Sport Achiel Luyten, de leden van de Geelse sportraad en vertegenwoordigers van de plaatselijke pers hun voorkeurstem uitbrengen op de verschillende kandidaten.
Bij de sportploeg van het jaar stak Verbroedering Geel met de promotie naar eerste iedereen de loef af. Judoka Koen Sleeckx kroonde zich met een miniem verschil tot sportman van het jaar voor Filip Vervecken (waterski). Zwemster Ellen Sterckx eigende zich de titel van sportvrouw van het jaar toe voor Tina Jacobs (trial).
Avalympics werd met overdonderend meesterschap tot winnaar gekroond in de categorie sportvereniging van het jaar. De Geelse Wielertoeristen bezetten de tweede plaats. Nieuw was de verkiezing van de sportbelofte van 1999. Liesbeth Blockx (dansen) won hier het pleit met een zucht voor Sarah en Steven Sauvillers (zwemmen). Tussen de verschillende stemrondes toonden Geelse judoclubs hun kunnen.

.

Nu in het nieuws