Eerste uur voor Krist Porte

Liga-invallers

R.Vh.

BR>

KVC Westerlo

WESTERLO -

"Na een kwartier stonden we achter na een verrassende actie van Bram Vangeel", constateerde hulptrainer Danny Vlayen. "Op Sint-Truiden kwamen we ditmaal weinig in het stuk voor. Vooral de passen lukten niet."

"De herneming was beter en we zetten de erg agressieve Limburgers regelmatig onder druk. Bart Willemsen en Pieter Brughmans kregen de aansluitingstreffer niet tegen de touwen. Na een late counter stonden de 2-0 verliescijfers op het bord. Positief was dat Krist Porte zijn eerste uurtje sinds maanden goed verwerkte. Ook Ba en Willemsen speelden de partij vlot uit. Tom Moons en doelman Bourdon haakten af wegens ziekte."

De jonge Kevin Vandenbergh scoorde met de Belgische beloften driemaal tegen Zweden.

Waalse ref steekt handje toe

Geel

GEEL -

Verbroedering geraakte niet verder dan een 2-2 tegen Moeskroen. Nochtans trad Geel aan met een sterke ploeg, met onder meer Zefilho, Marc Jansen, Alentijns, Sylverans, Novcic en Vamesu van de A-kern. Maar blijkbaar liepen er enkele misnoegden bij die niet woekerden met hun krachten.

Bovendien stak een Waalse ref de bezoekers een handje toe. Moeskroen liep uit tot 0-2. Voor een fout op hemzelf mocht Novcic vanop de stip de aansluitingstreffer binnenknallen. Meer dan eens remde de spelleider een Geelse aanval ten onrechte af. In de slotfase kon Jan Lipinski na hoekschop de oververdiende gelijkmaker aantekenen.

Tweemaal Guy Van de Reyd

Dessel

DESSEL -

Net als het eerste elftal versloegen de Desselse invallers Visé met het kleinste verschil: 1-2. Speler Frank Kerkhofs: "In de eerste helft moesten we onderdoen voor de thuisploeg, maar toch kwamen we op voorsprong via Guy Van de Reyd op aangeven van Wim Slegers. Een domme tegentreffer leverde Visé de gelijkmaker op."

"Na de rust speelden we veel korter op de man en kregen we de beste kansen. Van de Reyd en Rynders, die nog rood kreeg, misten er enkele, maar eerstgenoemde trof dan toch raak na samenspel met Slegers en Raiss. Op basis van onze betere tweede periode verdienden we de zege die we ondanks onze numerieke minderheid energiek vasthielden."

Turnhout-Oostende uitgesteld

Turnhout

TURNHOUT -

Al vrijdagavond besliste de Turnhoutse voorzitter, Jos Heerman, dat de reservenwedstrijd tegen Oostende niet mocht doorgaan. Het veld, vroeger één van de beste van België, ligt er de laatste tijd belabberd bij. Naar verluidt is de ondergrond (mutsaard) stilaan aan het wegrotten, waardoor het veld verzakt. De voorzitter wilde het veld sparen voor de komende wedstrijden. Om dezelfde reden kwamen ook de uefa's, die normaal op het A-terrein spelen, niet in actie.

Nu in het nieuws