"We deden onszelf de das om"

Verbroedering Geel

BR>

GEEL -

Verbroedering Geel keerde met lege handen uit Moeskroen terug. Een verrassing? Na afloop wel. Een goed georganiseerd Verbroedering had ruim een uur de touwtjes in handen. Jefke Delen scoorde zelfs en liet de thuisploeg wanhopen bij zoveel onmacht. En toch verloor Geel opnieuw.

In amper vier minuten ging het licht uit. Bjorn Daelemans schoot de gelijkmaker ongelukkig tegen de eigen touwen en werd door trainer Popovics prompt naar de kant gehaald. Maar het was de hele ploeg die na de gelijkmaker het noorden kwijt was. Voldoende voor een uitgekookte thuisploeg om Schuermans nog twee keer te vloeren. Net als tegen Aalst lagen drie punten voor het grijpen, maar bleef Geel na negentig minuten met lege handen staan.

"En dat hebben we volledig aan onszelf te wijten", concludeerde manager Dimitri Mbuyu. "We deden onszelf de das om met individuele fouten. Moeskroen boekte veldoverwicht, maar wij waren organisatorisch de betere ploeg. Tot Bjorn Daelemans ongelukkig de bal tegen de eigen netten duwde. We waren de kluts kwijt en dat werd door de thuisploeg handig uitgebuit."

"We brengen verdienstelijk voetbalmaar het loont niet."

n Dimitri Mbuyu

"Dit is het verhaal van het hele seizoen al. We brengen verdienstelijk voetbal, maar het loont niet. Kijk ook naar de ballen op de paal en lat van Benediktsson en Bjorn Smits. Jammer, want ik dacht na het doelpunt van Delen dat we voor een verrassing gingen zorgen. Vorige week tegen Aalst lieten we de zege liggen, in Moeskroen opnieuw. Dat zijn heel wat kostbare punten. Toch blijven we in het behoud geloven."

Racing Genk vroeg inmiddels toelating om met Jo Geerinckx te praten. Jefke Delen praat met Aalst en wordt gevolgd door VC Westerlo. Hij vormt een alternatief voor Benoit Thans, die met SK Beveren in zee gaat. De kans dat beiden vertrekken is heel groot. Zelf kan Verbroedering momenteel weinig doen op de transfermarkt.

"Dat komt omdat de spelers met wie we praten, willen weten of Geel volgend seizoen in eerste of tweede klasse zit", beseft Mbuyu. "Dat is normaal. Kijk, iemand als Frank Dauwen is geïnteresseerd omdat we hem ook de functie van jeugdcoördinator bieden, maar hij wil nog wel in eerste klasse spelen. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weten waar we aan toe zijn, zodat we kunnen bouwen aan een ploeg voor volgend seizoen."

Nu in het nieuws