"VC Westerlo is mijn club"

Rudi Janssens hoopt eerstdaags op doorbraak in onderhandelingen

BR>

WESTERLO -

Vermits VC Westerlo nog weinig te winnen of te verliezen heeft dit seizoen, staat de spektakelwaarde centraal de resterende wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen STVV was een geslaagd nummer. Iedereen tevreden dus. Ook het bestuur, dat achter de schermen naarstig onderhandelt met een rist van spelers en bouwt aan een ploeg voor volgend seizoen.

VC Westerlo

Benoit Thans naar Beveren en Toni Brogno naar een topclub: dat zijn voorlopig de twee uitgaande transfers. En wat komt er binnen? Voorlopig niemand, al lijkt Frank Dauwen dicht bij een overeenkomst te staan.

De lange

van AA Gent was zaterdagavond overigens aandachtig toeschouwer in het Kuipke. Stijn Haeldermans wordt eerstdaags aan de onderhandelingstafel verwacht. Jef Delen wordt gevolgd als vervanger voor Thans. Gert Peelman blijft in beeld en verder speurt het sportief comité in het buitenland. Maar wellicht staat Rudy Janssens het dichtst bij een nieuw contract. Hij wil zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn toekomst en laat er geen twijfel over bestaan dat die in Westerlo ligt.

"De clubleiding weet wat ik wil en ik weet wat Westerlo kan doen. Zover staan we en dat is gunstig om tot een compromis te komen", zegt hij. "Het doel van deze onderhandelingen moet zijn dat beide partijen gelukkig zijn met de overeenkomst. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er uit komen."

"Alleen als ze het mes op mijn keel moesten zetten, vertrek ik hier. Het zou de grootste ontgoocheling uit mijn carriere zijn, moest dat gebeuren. Westerlo is mijn club. Ik kwam drie jaar geleden naar hier om in het Kuipke iets mee op te bouwen. De club maakte de jongste jaren een sterke groei en ik wil mee aan de kar trekken om alles verder uit te bouwen."

"Die rode kaart ligt op mijn maag."

n Frank Machiels

Iemand die minder aan zijn toekomst moet denken, is Frank Machiels. Hij heeft nog een contract, maar liep er zaterdag na de zege mistroostig bij.

"Die rode kaart ligt op mijn maag", snoof hij. "Fiers liet zich professioneel vallen en vermits de scheidsrechter bij STVV al een speler had uitgesloten, rook het zaakje naar compensatie. Maar ik ben ook ontgoocheld over mijn prestatie. Ik zat niet goed in de wedstrijd en ik was twee keer niet in de buurt van Fiers toen die scoorde. Gelukkig leidde dat niet tot een nederlaag."

"Ondanks onze mindere prestaties buitenshuis zitten we op schema."

n Marc Schaessens

Iemand die wel tevreden over zijn prestatie mocht zijn, was Marc Schaessens. "Ik stond er opnieuw na enkele mindere partijen", besefte hij. "Ik ben blij dat de trainer het vertrouwen in mij behield. Maar heel de ploeg presteerde sterk: kort op de man, veel inzet. Dit is dan ook een verdiende zege. Het komt er nu alleen op aan om deze positieve lijn buitenhuis door te trekken. Ondanks onze mindere prestaties buitenshuis zitten we nog altijd op schema. De kaap van 50 punten komt in de buurt en die bereiken zou schitterend zijn voor een ploeg als VC Westerlo."

Nu in het nieuws