"Goede zaak voor iedereen"

Sven Vandenbroeck is zeer tevreden dat trainer Gunter Jacob blijft

BR>

MECHELEN -

De onzekerheid is weg bij KV Mechelen. Trainer Gunter Jacob is ook volgend seizoen nog de sportieve baas bij de club van voorzitter Van den Wijngaert. De spelersgroep kende het nieuws al voor de aftrap van de wedstrijd tegen Lokeren, maar kon de trainer geen zege aanbieden.

KV Mechelen

Iedereen bij Malinwa is tevreden dat Gunter Jacob zijn contract uitdoet. "Het aanblijven van onze trainer is een goede zaak voor ons. Heel de groep is tevreden en opgelucht dat alles van de baan is, want je weet nooit wie je als nieuwe trainer in de plaats krijgt en wat het dan gaat worden", aldus Sven Vandenbroeck, die net zoals de meeste KV-spelers veel vertrouwen heeft in de huidige trainer.

"Wanneer Jacob ons de eerste keer op de hoogte bracht dat de kans bestond dat hij KV zou verlaten, vertelde hij het allemaal heel serieus. Op dat moment wisten de spelers niet goed wat hij zou doen en was er veel onzekerheid. Nu is de knoop doorgehakt en dat is voor iedereen een goede zaak."

"Wij kenden Gunter Jacob eerst als speler en daarna als trainer en altijd is er goed samengewerkt. Onze trainer kent ons door en door en is vooral eerlijk. Daarom dat wij ook altijd aan hetzelfde zeel trekken. Over het systeem dat wij spelen is al veel te doen geweest, maar het is een systeem waar iedereen achter staat."

Tegen Lokeren begon KV aan de wedstrijd met Emeran, die na een schorsing terug in de ploeg kwam. Camus en Chatelle verdwenen uit het elftal en Diallo kwam na schorsing op de bank. Door een neusbreuk speelde Sven Vandenbroeck tegen Lokeren net als op Sint-Truiden met een masker. Na de rust was de bescherming verdwenen.

"Wij hadden heel de wedstrijd de bovenhand, maar deden weinig met de kansen."

n Sven Vandenbroeck

"Het masker plakte niet meer en dan heb ik het maar afgelaten. Ondanks dat ging ik de kopduels niet uit de weg. Vooral met Chris Janssens vocht ik veel duels uit. De wedstrijd tegen Lokeren was op voetbalgebied niet goed. Wij hadden heel de wedstrijd de bovenhand, maar deden weinig met de kansen die wij kregen. Lokeren kwam naar Mechelen voor een punt en dat is hen gelukt. Gelukkig hebben wij geen kansen weggegeven, want in zo'n wedstrijden krijg je soms het deksel op de neus."

De Japanse international Endo Masahiro speelde met de invallers van KV Mechelen de competitiewedstrijd op Lokeren. Lokeren staat bij de invallers vooraan in het klasseent, maar KV klopte de Waaslanders met 0-2. Masahiro wordt in augustus dertig jaar en is een centrale verdediger. Tegen Lokeren liet hij een goede indruk, zodat KV hem blijft volgen.

Endo vertrok intussen al terug naar zijn vaderland, omdat hij met zijn huidige club nog moet spelen. Ondanks de goede wedstrijd veroorzaakte de Japanner een strafschop, die echter door doelman Lebegge werd gestopt. Chatelle en Kusch scoorde de Mechelse doelpunten.

Nu in het nieuws