Zege poets blazoen wat op

Print
Bornem
BR>BORNEM - SV Bornem knoopte weer aan met de overwinning. Ontegensprekelijk verdiend op basis van het aantal kansen. Rode kan zich immers op geen enkele open kans beroemen, Bornem miste er nog een pak. Toch ontbeerde de wedstrijd vooral in de eerste helft spankracht. Rode nam meer initiatief, zij het dat het bij steriel aanvalsspel bleef.
"Ik heb tijdens de rust aangestuurd op wat meer agressiviteit, maar ik heb alleszins genoten van de wedstrijd. Ik zag een boeiend tactisch spel", aldus de Bornemse trainer Jean-Pierre Haverhals, die snipverkouden langs de lijn zat.
"De manier waarop de spelers van mekaar taken overnamen, was gewoon prima en ik durf Koen Vosters op dat vlak als voorbeeld naar voor schuiven. Jammer dat Koen de eerste helft die open kans naast knalde. Langs de andere kant kan hij ze niet missen als hij er niet staat, en dat is toch zijn verdienste."

Onbesuisd


De Breevenploeg heeft alleszins met de kansen gemorst. Jammer voor Steve Van Tongelen vooral die met enkele splijtende acties de verdediging van de Brabanders totaal uit verband speelde en met een doelpunt de kroon op het werk had kunnen zetten. De eerste helft schoot hij wat onbesuisd over toen hij alleen op doel af ging.
In de slotminuten leek het erop of noch hij noch zijn maats een derde doelpunt wilden maken. Steve schoot dan uiteindelijk toch maar; vanop amper een meter van het doel en nog op de paal. Verrast door een valse bots van de bal.
Zondag op Hoegaarden moet de trainer alleszins aan zijn ploeg sleutelen. Vosters is geel geschorst en Patrick Wouters moet dan zijn eerste van twee strafzondagen uitzitten voor een fout begaan in de thuiswedsrrijd tegen Heist. Die straf is in beroep behouden, omdat het beroepscomité oordeelde dat het om een vrijwillige tackle tegen de knie van de tegenstrever ging.

.

Nu in het nieuws