"We mogen niet te gulzig zijn"

Print
Raf Bormans ziet titelkansen van Lyra smelten, maar rekent op eindronde
BR>LIER - Met de puntendeling tegen Berchem Sport waaien de titelambities van Lyra wellicht definitief weg. Toch was er aan de Mechelsesteenweg zondag amper reden tot treuren. De halve buit tegen het zwarte beest bleek voldoende om de eindrondekansen kracht bij te zetten. "Die tweede stek moet de onze worden", vindt Raf Bormans.
Lyra
Met welk gevoel moest Lyra zondag van het veld stappen na de puntendeling met Berchem? Enerzijds konden de Pallieters hun laatste titelambities wellicht definitief vergeten, anderzijds deed het klasje van Marc Ghys een geweldige zaak in de strijd om een eindrondeticket. Dat vond ook Raf Bormans, maker van de enige goal voor Lyra.
"Ik zit ergens wel met het gevoel van een gemiste kans in de maag, maar té gulzig mogen we nu ook weer niet zijn. Berchem verdiende zijn punt aan de Mechelsesteenweg en blijft het zwarte beest voor ons. We slagen er maar niet in om die Antwerpse arrogantie een keertje af te straffen. Het blijft een ploeg die voor niets terugdeinst en altijd de mouwen opstroopt."
De ganse Lyra-familie blijft dus met het hoofd omhoog naar een promotie lonken, op een moment dat het bestuur afbouwen predikt. Met het vertrek van Derdin en Verstappen is het duidelijk dat de financiële zuiverheid van de vierdeklasser moet primeren.
"We willen genieten van de huidige gang van zaken"
n Raf Bormans
"Tja, het feit dat Verstappen en Derdin straks vertrekken is natuurlijk geen teken van weelde. Terwijl we ieder jaar toch dat stapje dichter naar de titel hebben gezet. Het is jammer. Kon deze groep nog langer bij elkaar gehouden worden, dan zag het er heel goed uit voor ons. De schitterende sfeer en de kwaliteit in deze kern moesten op termijn tot een zeker rendement leiden. Ik zeg niet dat we zwaar aan kwaliteit gaan inboeten, maar komen dan wellicht kwantiteit te kort. Dat is nodig om een rol van betekenis te kunnen spelen in bevordering."
Het puntenverlies tegen Berchem was volgens Bormans allerminst aan nervositeit te wijten.
"Neen, het is zeker niet zo dat de zenuwen ons door het lichaam gieren in dit laatste luik. We willen eerder genieten van de huidige gang van zaken. Geloof maar niet dat we het zomaar uit handen zullen geven. De titel ligt wellicht te ver voor ons, maar die tweede stek moet de onze worden. Daar is ook het nodige talent voor. Er wacht ons nog een zwaar programma, maar ik geloof niet dat er momenteel een ploeg in staat is om Lyra echt te overklassen."

.

Nu in het nieuws