HZ '93 wint vlot ondanks laksheid

Print
Volleybal
BR>

Mannen


Sint-Jan Herentals - HZ'93 0-3. HZ'93 had van bij de eerste opslag het gevoel dat de zege niet kon ontsnappen. Dat leidde soms tot enige laksheid, met receptieproblemen tot gevolg. Toch behielden Geert Bautmans en maats voldoende reserve om in de eindfase van elke set afstand te nemen: 12-15, 13-15 en 15-17.
Moorhoek - Hoeselt 3-2. Moorhoek vond aanvankelijk geen antwoord op de zware sprongservices van Hoeselt. Een licht gewijzigde opstelling bracht vanaf set twee meer evenwicht in de partij. Jan Tinel scoorde sterk vanop vier en gans de thuisploeg knokte voor elke bal. Hoeselt zag zijn foutenlast verhogen, waardoor Moorhoek in de tie-break voldoende afstand kon nemen. Setstanden: 6-15, 17-15, 15-12, 9-15 en 15-10.
Machelen - M-Siks 1-3. In geen tijd nam M-Siks 0-2 voorsprong, met setstanden 3-15 en 6-15. Traditioneel concentratieverlies in de derde set liet de thuisploeg toe de opslagdruk te verhogen en een eerreddende set mee te pikken: 15-9. Met dezelfde 9-15 cijfers liet M-Siks geen twijfel meer bestaan over het klasseverschil.
VC Breendonk - VT Herentals 3-0. Sublieme wedstrijd van Breendonk dat het verlies uit de heenronde met verve wegwiste. Koen Deferm, die zich na de heenmatch nogal denigrerend uitliet over Breendonk als titelkandidaat, werd in datzelfde Breendonk gewoon uit de match geserveerd. Bruno Deconinck vierde zijn wederoptreden bij de Duveltjes met een schitterende partij. Mitev en Belevitch van Herentals waren onbestaande. Setstanden: 15-5, 15-5 en 15-8.

Vrouwen


VC Eternit - Kruibeke 0-3. Kruibeke, de laatste weken in goede doen, kwam ook op VC Eternit sterk voor de dag. De openingsset liep nog vrij gelijk op naar 15-17 winst voor de bezoeksters. Vanaf set twee richtten zware services en een sterke spelverdeling een ware ravage aan bij de thuisploeg: 2-15. Enkele wissels bij Eternit zorgden opnieuw voor meer evenwicht, maar toch was het Kruibeke dat voortdurend zicht had op de eindzege: 13-15.
Hechtel - M-Siks 3-1. Prima wedstrijd, met een M-Siks dat zich nog eens van zijn beste zijde liet zien. Een eerste gelijkoplopende set leverde voordeel op voor de thuisploeg: 15-10. In set twee walste Blaasveld vlot over Hechtel (5-15), tot de thuisploeg beter anticipeerde en opnieuw de leiding nam. M-Siks bleef aanklampen, maar kwam in de eindfase te kort om de zege op zijn palmares bij te schrijven: 15-13 en 15-12.

.

Nu in het nieuws