Katelijnse meisjes spelen bekerfinale

Basketbal

BR>

LUIK -

Als miniem wonnen de meeste van de Katelijnse meisjes vorig seizoen zowel de Belgische als de Antwerpse beker. Als kadet spelen ze dit jaar alvast de Belgische finale.

Meisjes kadetten Sint-Katelijne-Waver - Gembo 73-57.

In de zaal van het Luikse Saint-Louis namen de Katelijnse meisjes tegen de Borgerhoutse provinciegenoten vlug een tiental punten en rustten met een 41-26 voorsprong. Gembo kwam na de herneming niet dichter meer dan 43-33 en Katelijne, dat tegen een voortdurend pressende tegenstrever onder meer 18 op 22 vrije worpen omzette tegenover 3 op 12 voor Gembo, leidde maximaal met 21 punten.

SINT-KATELIJNE-WAVER:

Anne Winkelmans 21, Eveline Decroos 21, Annelies Blommaers 14, Lien Verschooten 9, Evelyn Somers 4, Liesbeth Belmans 4, Sofie Ceelen, Els Vercauteren.

Meisjes juniores Boom - Flémalle 67-94.

De Boomse meisjes werden in Bredene onmiddellijk overdonderd. "Vijf van onze tegenstreefsters spelen met de eerste ploeg in eerste klasse", verduidelijkte interim-coach Jacoby. Na een tiental minuten stonden tien punten verschil op het bord en die bleven intact tot de rust (35-47). Boom naderde nog even tot acht punten. Maar even later liep de achterstand op tot twintig stuks.

BOOM:

Daphne Van Dessel 26, Ellen Vreys 20, Anneleen Arnold 7, Kathleen Brijs 6, Lana Lauwers 4, Annelore Arnold 2, Sabrina Scherps 2, Mart Spiessens, Els Kerremans.

Jongens miniemen Telindus Leuven - Siemens Gent 59-69.

Het was maar tijdens de laatste vier minuten (59-61) dat afscheiding kwam in een erg spannende wedstrijd. Gent was weliswaar de ploeg die twee keer licht leidde, met 30-35 voor en met 43-48 zeven minuten na de rust (33-37). De Leuvense coach De Brauwer, die verdediger Benjamin Stockmans miste (Egypte), verloor in de slotminuut nog sterkmaker Vrancken met vijf fouten.

T. LEUVEN:

Koen Vrancken 20, Dimitri Lavender 11, Niels Vinck 8, Pieter Van de Ven 6, Bram Boutsen 5, Hans Van der Mullen 3, Jelle De Brauwer 3, Koen Gijsbrechts 3, Jerome Millecam.

Nu in het nieuws