"De opdracht is zwaar maar haalbaar"

Print
SK Heist
BR>HEIST-OP-DEN-BERG - Is SK Heist net als de voorbije twee seizoenen aan een opmerkelijke remonte bezig? Die vraag ligt alvast op eenieders lippen gebrand. Na de recente zes op zes tegen RC Lebbeke en TK Meldert groeien de behoudskansen voor de mannen van Cis Bosschaerts.
"De twee opeenvolgende winstmatchen zijn leuk, maar de weg is nog bijzonder lang", beseft Maarten Pauwels. "In Lebbeke is er wel wat veranderd binnen de groep. We begrepen dat we elke kans moesten grijpen en pakten er de drie punten. Zondag hebben we die lijn dan doorgetrokken. Tegen TK Meldert speelden we één van onze betere matchen van het seizoen."
"Hopelijk is de trein nu definitief aan het rollen gegaan. De opdracht is heel moeilijk, maar nu ook weer niet onoverbrugbaar. Aarschot heeft na de jaarwisseling amper punten gesprokkeld. Dat moet ons sterken naar de toekomst toe."
Dat Aarschot krijgt komende week wel hekkensluiter Berlaar over de vloer en mag wellicht opnieuw punten inschrijven.
"We rekenen een beetje op Rita, dat tegen Hoegaarden toch al bewees niet helemaal uitgeblust te zijn. Neen, ik denk dat Berlaar zeker een kans heeft om wat te oogsten in het Brabantse."

Eigen kracht


Heist zelf moet dan aan de slag in Willebroek, waar het de lijn van zondag wil doortrekken.
"Dat moet de bedoeling zijn. Wie precies de tegenstrever wordt, is niet zo belangrijk. TK Meldert stond ook bovenaan geparkeerd, maar kon die positie nooit wettigen op onze grond. We moeten gewoon van onze eigen sterkte én onze eigen kracht uitgaan. Dat is de enige manier om ons hachje nog te redden."
Intussen maakt het bestuur al volop werk van komend seizoen. Dave Belmans en Tom De Peuter komen de kern vervoegen. Of Pauwels daaruit enige conclusies trekt, zal de komende weken blijken.
"Ik ga inderdaad mijn positie binnen de kern een keer overschouwen. Ik kan eventueel vertrekken bij Heist, maar wil nog afwachten. We zien wel wat het wordt."

.

Nu in het nieuws