Eerste punt geeft aanleiding tot uitbundig feest

Print
Berlaar
BR>BERLAAR - Het had zondag heel veel weg van een kampioenenviering in het Luc De Rijck-stadion. De komst van Hoegaarden bracht het eerste competitiepunt voor Rita Berlaar. De jonge garde van Danny Mertens kon meteen aan het feest na het doelpuntenloze gelijkspel.
Er zat zondag zelfs meer in voor Rita Berlaar dat in het laatste kwartier tegen tien bezoekers kwam te staan. Kansen voor Joris, Verbelen en Dias Morais misten toen echter de juiste richting.
"Dit is een terechte beloning voor deze jonge gasten", weet aanvoerder Laurence Verbelen. "We kregen de betere kansen tegen Hoegaarden en verdienden echt dit punt. Voor ons was het ook zowat de laatste kans. Er rest Berlaar nog een bijzonder zwaar programma. Het was dus zo'n beetje nu of nooit."
Ook Danny Mertens vertoefde zondag in de hemel. Hij zag zijn jonge bende voor het eerst oogsten in bevordering.
"We wisten dat het tegen Hoegaarden kon gebeuren. Ook tijdens de heenmatch moesten we niet wijken voor die ploeg, maar kwamen we vroeg in de match met tien te staan. Zondag lukte het dus wel en kwam zelfs de zege even om de hoek kijken."
"Dit is een enorme opsteker naar zondag toe. Ook in Aarschot moet er voor ons iets te rapen vallen. De Brabanders wisten na nieuwjaar amper een handvol punten bij elkaar te scharrelen. Met het hernieuwde vertrouwen moet het straks lukken voor ons."
Tussen al het feestgedruis door bleef toch de vraag overeind hoe het straks verder moet met Berlaar.
"Voorlopig is er geen duidelijkheid", weet Verbelen. "We kregen enkel de zekerheid dat de club er zeker mee doorgaat tot het einde van het seizoen. De meeste spelers zullen wel naar andere clubs lonken. Niet dat het momenteel onaangenaam vertoeven is in het Luc De Rijck-stadion, maar wij moeten toch een houvast hebben naar komend seizoen toe. Die kan Berlaar voorlopig niet geven."

.

Nu in het nieuws