Hantson bewijst zich alas pokerspeler

Print
RC Mechelen
BR>MECHELEN - Racing Mechelen blijft de grenzen van de logica aftasten. Zo onmondig de Mechelaars waren tegen Denderhoutem, zo doeltreffend manifesteerden ze zich op Strombeek. De thuis onoverwinnelijk gewaande Brusselaars werden voor het eerst met feilbaarheid geconfronteerd. Door die overwinning en het mogelijk toevoegen van twee verloren punten tegen Union, behoudt Racing een hypothetische kans om, via de eindronde, mee te dingen naar promotie.
"Dit is werkelijk onvoorstelbaar. Als men die scheidsrechter zijn gang had laten gaan, werd het hier nog 3-3. Die foutief toegekende hoekschop en die ridicule penalty deden ons bijna de das om. Een mens zou bijna denken dat er achter de schermen iets geregeld was", fulmineerde training Hantson.
Hantson bewees over voldoende pokercapaciteiten te beschikken. Donderdag proclameerde hij dat Goevaerts, Conteh en Segers zeker niet zouden spelen. De drie stonden zondag aan de aftrap. De vervanging van Conteh bij de rust bewees dat Hantson de Sierraleoner - overigens zeer succesvol - als joker had uitgespeeld, terwijl Goevaerts verplicht werd zijn allesbehalve fitte conditie verborgen te houden vooraleer hij werd vervangen.

Sterkhouder


Na die wijzigingen viel de cohesie weg en sloop onzekerheid in het elftal. De kloof was echter te groot. Meer dan een uur viel er amper een zwakke schakel te noteren. Sterker nog, de als zwak beschouwde elementen ontwikkelden zich tot sterkhouders.
Iemand die de laatste maanden niet gevrijwaard bleef van sceptische blikken is Laeremans. Op Strombeek speelde de verdediger een gave partij en zag deze prestatie bekroond met twee doelpunten. "Het doet ontzettend deugd dit te mogen meemaken. Maanden sukkelde ik van de ene blessure in de andere. Ik kon het de trainer niet kwalijk nemen dat hij aan mij begon te twijfelen. Door de vele geblesseerden kreeg ik op Zottegem terug mijn kans."
Stilaan dringen zich contractbesprekingen op. Op de lijst van spelers die mogen vertrekken stond Laeremans vermeld. Voorlopig werd met hem nog niet gesproken. "Dat kan ook moeilijk. De technische staf en het bestuur konden mij amper evalueren. Hopelijk gaan zij ervan uit dat ik mijn plaats waard ben bij Racing."

.

Nu in het nieuws