Kanaalploeg speelt niet meer voor knikkers

Willebroek

BR>

WILLEBROEK -

De kanaalploeg speelt na de nochtans spectaculaire 4-3 nederlaag op Vorselaar niet meer voor de knikkers, zoveel is duidelijk. De wedstrijd in de Kempen was immers een sleutelmatch voor oranje-zwart, dat nu ook nog eens rekening moet gaan houden met de achtervolgers.

"Dat klopt", stelt trainer Lodewijckx. "Winst had ons nog mee in de running voor de eindronde via een derde periode of een goede klassementspositie gehouden, maar dit verlies betekent weer naar af. Weg derde periode en niet eens zo veel overschot meer wat betreft de staartploegen. Al denk ik dat het al bijzonder lelijk zou moeten tegenslaan, willen we nog echt in de problemen komen."

Willebroek gaf op Vorselaar een uitstekende positie uit handen. Twee doelpunten van Cornet zorgden er immers voor dat Willebroek op slag van rust met een comfortabele 1-3 naar de kleedkamers moest. Een gehandicapte verdediging (zonder Hermans, Michiels, De Backer) kon nadien niet verhinderen dat Van de Pol en Abeels de overwinning en dus de drie punten alsnog thuis hielden.

Willebroek zakt door de nederlaag naar een achtste plaats in het klassement en staat met een drie op negen ergens middenin het peloton voor de derde periode. Volop aan volgend seizoen denken dan maar.

Dat doet ook het bestuur dat nu donderdag op een speciale persconferentie de werking van de fusieploeg uit de doeken gaat doen. Meest belangrijke aspect zal daarbij de organisatie van de jeugdwerking zijn.

Nu in het nieuws