"Seizoen mooi afsluiten"

Print
Arnar Vidarsson wil met Lokeren nog enkele sterke prestaties neerzetten
BR>LOKEREN - De formatie van trainer Georges Leekens puurde uit haar verplaatsing naar KV Mechelen een doelpuntenloos gelijkspel. Voor de derde keer op rij hield doelman Daniel Zitka, de vervanger van de ongelukkige Mladen Dabanovic, de nul op het bord. Die feilloze prestaties waren uiteindelijk goed voor vijf winstpunten.
SC Lokeren
Verdedigend blijkt het dus goed in elkaar te zitten met het duo Katana-Zeré in het centrum, Steven De Geest en Arnar Vidarsson langs de flanken en de Sloveen Mitrakovic als defensieve middenvelder. En zoals een tiental dagen geleden op GBA posteerde Leekens met de jonge Michael Van Hoey een verdediger extra in zijn elftal. Van Geneugden mocht, zoals op Anderlecht, op de bank beginnen. En de jonge Van Hoey deed het, zoals in zijn debuutmatch, voortreffelijk. Toen hield hij Degryse aan de ketting, nu was Elias zijn 'mannetje'. En tot scoren kwam de gevaarlijke spits van KV niet.
Jammer dat de Waaslanders de laatste weken zo moeilijk tot scoren komen. Dat gebrek aan trefkracht heeft duidelijk te maken met de afwezigheid van de Ivoriaan Charles Dago. Zonder Dago weet de verdediging van de tegenstander dat zij door Youla aan banden te leggen een grote kans maakt om geen averij op te lopen.
"In vier matchen slikten we amper één tegentreffer. Maar die kostte ons wel de uitschakeling in de beker.
Arnar Vidarsson
"Op Mechelen brachten wij de bevestiging dat wij de laatste weken zeer weinig kansen weggeven. Dat was zo in het bekerduel op Lierse, op GBA, thuis tegen Harelbeke en nu op Mechelen. In die vier wedstrijden kregen wij amper één doelpuntje tegen. Maar wij maakten er zelf ook maar twee. En uiteindelijk kostte die ene tegengoal ons de uitschakeling in de beker. En daarna drie keer de nul houden leverde ook maar vijf punten op negen op", aldus Arnar Vidarsson, de linkerflankverdediger van dienst.
"Inmiddels hebben wij toch al getoond dat wij na de bekeruitschakeling tegen Lierse niet van plan zijn om er de riem af te leggen. Wij herpakten ons met twee gelijke spelen en een overwinning of drie wedstrijden zonder verlies. Zo willen wij verder doen en alsnog het seizoen afsluiten met een behoorlijk klassement."

.

Nu in het nieuws