"Aalst is eerste keuze"

Print
E. Aalst
BR>AALST - Het lag in de lijn der verwachting dat Aalst bij titelkandidaat Anderlecht geen punten zou sprokkelen. De Ajuinen gingen uiteindelijk met 4-1 de boot in en ze mochten zich gelukkig prijzen dat de cijfers niet hoger opliepen. Doelman Jan Van Steenberghe beperkte met enkele gesmaakte tussenkomsten de schade.
"Wat heb je daaraan als keeper als je uiteindelijk nog vier keer gepasseerd wordt", schuddebolt een ontgoochelde Van Steenberghe. "Akkoord, verliezen op Anderlecht is geen schande, maar voor een doelman is het geen pretje als je vier keer de bal uit je eigen netten moet vissen."
"Op de eerste helft na, vind ik dat we het tegen de kampioen in spé trouwens niet zo slecht hebben gedaan. In de beginfase waren we wat slapjes, wat braafjes in de duels. We toonden iets te veel respect voor hen. Daarna zijn we echter steeds beter gaan voetballen, maar Anderlecht is zo sterk dat je er niet tegen opgewassen bent."
Jan Van Steenberghe mocht zich wel gelukkig prijzen dat hij door scheidsrechter Ver Eecke niet uit het veld gestuurd werd.
"Ik word nu gescout door drie clubs maar als Aalst een financieel goed voorstel doet, teken ik direct."
Jan Van Steenberghe
"Je doelt op die strafschopfout op Ekakia", reageert het Aalsterse sluitstuk meteen. "Kijk, ik ben van mening dat de ref de juiste beslissing genomen heeft. Hij zal ook wel gezien hebben dat ik niet de intentie had Ekakia van de sokken te lopen en daarom hield hij verstandelijk die rode kaart op zak."
Jan Van Steenberghe verdedigt al zes seizoenen de kleuren van Aalst. Dit seizoen loopt zijn contract ten einde en het ziet er naar uit dat hij andere oorden zal opzoeken.
"Ik word momenteel gescout door Wolfsburg, Keulen en Gillingham," beaamt hij. "Voor het bekertreffen tegen Sint-Truiden kreeg ik van de Engelse eersteklasser Bradford een aanbieding voor drie maanden omdat zij met een keepersprobleem zaten. Ik ben op dat voorstel niet ingegaan omdat ik Aalst niet in de steek wou laten juist voor het bekertreffen en ik bovendien geen zekerheid had wat er met mij zou gebeuren als zij hun doelmannen zouden recuperen. Laat ons duidelijk stellen dat ik niet per se weg wil bij Aalst. Ik laat hen de eerste keuze. Als zij mij financieel een goed voorstel doen en sportieve garanties kunnen voorleggen, teken ik meteen."

.

Nu in het nieuws